Ministrul Sanatatii: Autoritatile locale vor sa nu le plece medicii? Sa-i plateasca!

Joi, 13 Februarie 2014, ora 23:05
3606 citiri
Ministrul Sanatatii: Autoritatile locale vor sa nu le plece medicii? Sa-i plateasca!

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicoalescu, a declarat ca autoritatile locale pot contribui la salariile medicilor din spitalele aflate in subordine, pentru ca acestia sa ramana sa lucreze in orasele de provincie.

"Avem cateva modificari, respectiv completari, la Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Una, noutate absoluta in lege, este aceea prin care autoritatile locale pot participa la cheltuielile de personal, respectiv pot da salarii mediciilor si asistentelor din spitalele aflate in subordine", a spus Eugen Nicolaescu, citat de Mediafax.

Acesta a explicat decizia dupa ce unii primari s-au aratat disponibili sa plateasca cadrele medicale din spitale aflate in subordinea autoritatilor locale, precum edilul Mioveniului, Ion Georgescu, care a afirmat ca are bani pentru plata a cinci-sapte medici care sa ramana si sa lucreze in oras.

Totodata, salariile medicilor din spitalele din provincie pot fi platite si de consiliile judetene.

Potrivit OUG privind modificarea si completarea Legii nr.95/2006, autoritatile publice locale pot sa participe la finantarea unora dintre cheltuielile de administrare si functionare a spitalelor aflate in subordine - salarii, bunuri, investitii, reparatii, consolidare, extindere si modernizare, dar si dotari cu echipamente medicale.

Finantarea poate fi facuta in limita creditelor bugetare aprobate in acest scop in bugetele locale.

#autoritati locale plati medici, #primarii salariu doctori, #Eugen Nicolaescu medici bani , #ministrul Sanatatii