Nicolaescu, despre greva medicilor: Fac presiuni fara sa tina cont ca suntem in discutii

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 17:47
1831 citiri
Nicolaescu, despre greva medicilor: Fac presiuni fara sa tina cont ca suntem in discutii
Foto: Arhiva

Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat, luni, ca medicii care au decis sa intre in greva, ori nu vor sa auda, ori nu tin cont de ceea ce li se spune si fac presiune fara sa tina cont ca sunt in discutii cu Ministerul Sanatatii.

"O parte din medicii care au luat aceasta decizie, ori nu vor sa ne auda, ori nu tin cont. Fiecare este liber sa faca ce crede de cuviinta. In urma discutiilor pe care le-am avut cu Coalitia a mai ramas doar un singur punct in discutie. Fara sa tina cont ca suntem in discutii, fac presiuni.

Fiecare este liber sa faca ce vrea. Noi ne facem datoria si cautam solutii, si facem acest lucru pentru ca asta este datoria noastra, indiferent daca se face presiune sau nu", a spus Eugen Nicolaescu.

Medicii incep saptamana in greva japoneza

Angajatii din sistemul sanitar sunt in greva japoneza, de luni pana miercuri, timp in care vor purta banderole tricolore, fara a opri activitatea.

Potrivit presedintelui Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, avand in vedere hotararile luate de Consiliul National intrunit in 3 octombrie si luand in considerare consultarile din perioada 5-7 octombrie, precum si discutiile din cadrul Coalitiei Profesionistilor din Sanatate, in perioada 14 - 16 octombrie toti salariatii din sanatate vor participa la o greva japoneza, purtand, pe bratul drept, o banderola tricolora.

Liderul sindical a precizat ca incepand din 7 octombrie Federatia Sanitas a declansat procedurile de organizare a grevei generale.

Conform calendarului de proteste stabilit, in 2 noiembrie, de la ora 11.00, organizatiile membre ale Coalitiei Profesionistilor din Sanatate vor participa la un mars in Bucuresti, pe traseul Piata Constitutiei - Ministerul de Finante - Piata Victoriei.

Liderul Sanitas declara, in 9 octombrie, ca premierul Victor Ponta a decis, in sedinta Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, constituirea unei comisii care sa analizeze, impreuna cu Coalitia Profesionistilor din Sanatate, problemele invocate de angajatii din sistemul sanitar.

Leonard Barascu a spus ca sindicalistii mentin calendarul de proteste anuntat, inclusiv mitingul din Capitala, anuntat pentru inceputul lunii noiembrie.

Angajatii din sistemul sanitar vor sa declanseze in noiembrie greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate, daca pana atunci guvernantii nu raspund solicitarilor acestora.

Acestia cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate si altele.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...