Nicolaescu invita medicii protestatari la discutii: Si eu imi doresc luna de pe cer, dar nu se poate

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 11:34
2296 citiri
Nicolaescu invita medicii protestatari la discutii: Si eu imi doresc luna de pe cer, dar nu se poate

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, i-a invitat, miercuri dimineata, la discutii, pe reprezentantii medicilor care au iesit in strada sa protesteze fata de subfinantarea din sistemul medical.

Eugen Nicolaescu sustine, totusi, ca ministerul pe care il conduce este la curent cu toate solicitarile medicilor, dar ca nu poate sa le rezolve acestora problemele, cu atat mai putin sa acorde cei 6% din PIB solicitati de protestatari.

"Cea mai mare parte a solicitarilor sunt cunoscute de multa vreme si pot sa spun ca cea mai mare parte a acestor solicitari fac parte din solicitarile carora ministerul le cauta solutii.

Ce nu poate ministerul sa se angajeze ca o sa se rezolve maine este acordarea a 6% din PIB. Problema este ca am deschis dialog cu toate organismele programate. De la inceputul mandatului meu si pana acum am avut un parteneriat foarte bun, tot ce ne-am propus am realizat", a spus ministrul Sanatatii, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Acum gandim o viziune mai larga asupra sistemului sanitar, avem un proiect de lege care va fi supus dezbaterii - scoaterea medicilor din categoria bugetarilor. Proiectul de lege are ca termen de adoptare 21 decembrie 2013 si intrarea in vigoare pe 1 ianuarie 2014. Avem si lucruri foarte clare pe care noi impreuna le-am stabilit.

Nicolaescu: Din punctul meu de vedere, protestul medicilor nu are legatura cu Ministerul Sanatatii

Ministerul discuta, sta la masa, cauta solutii. Noi nu putem sa facem mai mult decat ne permite legea. Eu cred ca trebuie sa inteleaga si protestatarii sa vina la masa, nu in strada, sa rezolvam problemele. Si eu imi doresc luna de pe cer, dar nu se poate. Noi stam la masa ca sa gasim solutii", a mai spus ministrul Sanatatii.

De asemenea, intrebat daca subfinantarea sistemului face ca medicii romani bine pregatiti sa plece in strainatate si doar cei mai putin competenti sa ramana in Romania, Nicolaescu a dezaprobat aceasta idee si a spus ca el si familia sa apeleaza cu incredere la sistemul medical din tara.

"Eu nu vreau sa mai spunem ca avem medici slab pregatiti. Statul roman face cat poate el, in sensul in care asigura un invatamant bun, un rezidentiat bun. Ca-n orice padure exista si uscaciuni, dar avem si medici foarte calificati, iar atunci cand se deschide o poarta pe afara, ei pleaca.

Pacientul Eugen Nicolaescu cand are nevoie apeleaza el si familia lui la sistemul medical romanesc, pentru ca este singurul care il poate ajuta", a conchis ministrul Sanatatii.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, a anuntat ca protestele medicilor vor incepe miercuri cu pichetarea Ministerului Sanatatii. La demonstratie sunt asteptate aproximativ 120 de cadre medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Eugen Nicolaesu proteste medici, #Nicolaescu subfinantare sistem medical, #Nicolaescu medici subfinantare , #ministrul Sanatatii