Nicolaescu: Romanii, in proportie de 90%, traiesc din asigurari sociale de sanatate

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 12:07
2643 citiri
Nicolaescu: Romanii, in proportie de 90%, traiesc din asigurari sociale de sanatate

Foarte multi care isi pierd privilegiile incearca, probabil, sa faca anumite campanii mediatice impotriva eliminarii finantarii spitalelor private din fondurile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a sustinut, luni, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"De ce va agitati si de ce incercati sa gasiti alte lucruri in realitatile pe care le avem, nu pot sa inteleg. Probabil sunt foarte multi in spate si eu stiu cine sunt aceia, care incearca sa faca niste campanii, ca-si pierd privilegii. Cine vrea sa faca afacere privata sa o faca pe banii lui, nu pe banii statului. Cand vrei sa faci o afacere privata, iti faci un business plan, ti-l gandesti. Castigi, esti bun afacerist, pierzi, esti prost afacerist", le-a spus ministrul jurnalistilor, inainte de Biroul Politic Central al PNL.

El a subliniat ca asigurarile de sanatate obligatorii implica utilizarea lor doar in politici publice de sanatate.

"Asigurarile sociale de sanatate sunt obligatorii, pentru ca reprezinta sisteme de solidaritate. Cat ea este sociala - pentru ca asa se cheama, asigurare sociala de sanatate - atunci sunt bani publici, iar Guvernul si Ministerul Sanatatii au obligatia sa faca aceste politici publice pe fonduri publice. Cetatenii acestei tari, in proportie de 90%, sunt saraci si traiesc din asigurari sociale de sanatate. Asta este problema Romaniei. Noi pe asta trebuie sa o rezolvam", a explicat Nicolaescu.

In context, ministrul a aratat ca la spitalele private pot ajunge bani din asigurari de sanatate private.

"Cine doreste sa-si exprime optiuni poate sa faca asigurari private, legea de astazi permite oricui sa faca asigurari private, daca doreste, daca are bani. Asta este discutia. In rest, daca intrati in alte discutii, faceti rau intentionat si nu faceti bine oamenilor. Asigurarea este obligatorie, deci e un fel de impozit, de ce sa ne apucam sa rastalmacim cuvintele si expresiile. Daca se spunea ca asigurarea este facultativa, atunci erau bani privati si faceati ce doreati dumneavoastra cu ei", a mai spus ministrul Sanatatii.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....