Nicolaescu: Romanii, in proportie de 90%, traiesc din asigurari sociale de sanatate

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 12:07
2768 citiri
Nicolaescu: Romanii, in proportie de 90%, traiesc din asigurari sociale de sanatate

Foarte multi care isi pierd privilegiile incearca, probabil, sa faca anumite campanii mediatice impotriva eliminarii finantarii spitalelor private din fondurile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a sustinut, luni, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"De ce va agitati si de ce incercati sa gasiti alte lucruri in realitatile pe care le avem, nu pot sa inteleg. Probabil sunt foarte multi in spate si eu stiu cine sunt aceia, care incearca sa faca niste campanii, ca-si pierd privilegii. Cine vrea sa faca afacere privata sa o faca pe banii lui, nu pe banii statului. Cand vrei sa faci o afacere privata, iti faci un business plan, ti-l gandesti. Castigi, esti bun afacerist, pierzi, esti prost afacerist", le-a spus ministrul jurnalistilor, inainte de Biroul Politic Central al PNL.

El a subliniat ca asigurarile de sanatate obligatorii implica utilizarea lor doar in politici publice de sanatate.

"Asigurarile sociale de sanatate sunt obligatorii, pentru ca reprezinta sisteme de solidaritate. Cat ea este sociala - pentru ca asa se cheama, asigurare sociala de sanatate - atunci sunt bani publici, iar Guvernul si Ministerul Sanatatii au obligatia sa faca aceste politici publice pe fonduri publice. Cetatenii acestei tari, in proportie de 90%, sunt saraci si traiesc din asigurari sociale de sanatate. Asta este problema Romaniei. Noi pe asta trebuie sa o rezolvam", a explicat Nicolaescu.

In context, ministrul a aratat ca la spitalele private pot ajunge bani din asigurari de sanatate private.

"Cine doreste sa-si exprime optiuni poate sa faca asigurari private, legea de astazi permite oricui sa faca asigurari private, daca doreste, daca are bani. Asta este discutia. In rest, daca intrati in alte discutii, faceti rau intentionat si nu faceti bine oamenilor. Asigurarea este obligatorie, deci e un fel de impozit, de ce sa ne apucam sa rastalmacim cuvintele si expresiile. Daca se spunea ca asigurarea este facultativa, atunci erau bani privati si faceati ce doreati dumneavoastra cu ei", a mai spus ministrul Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Eugen Nicolaescu acuzatii CNSAS, #Eugen Nicolaescu asigurari sociale de sanatate, #Eugen Nicolaescu biroul central PNL , #ministrul Sanatatii