Ziare.com

Nicolaescu: Salarizarea medicilor dupa performanta ar putea fi introdusa in acest an

Joi, 21 Februarie 2013, ora 07:27

   

Nicolaescu: Salarizarea medicilor dupa performanta ar putea fi introdusa in acest an
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca pentru a opri migratia medicilor se are in vedere introducerea platii acestora in functie de performanta, sistem care care ar putea fi introdus chiar din acest an.

"De acum acolo, incercand sa le spunem oamenilor 'mai aveti putina rabdare', noi credem ca lucrul cel mai important este sa stopam migratia. Intre 2009 si 2012, pe datele pe care le avem, au plecat intre 5.000 si 7.000 de medici din Romania.

S-ar putea, la un moment dat, sa facem investitii, sa avem un sistem minunat, dar sa nu avem cu cine pentru ca medicii pleaca, drept pentru care noi ne-a gandit sa introducem, poate chiar din acest an, sistemul de plata pe performanta, adica sa incercam sa-i dam unui medic cat se poate oferi daca el face mai mult decat altul, sa micsoram, daca vreti, acest sistem asa-zis socialist de plata, acest sistem rigid de grila de salarizare bugetara si sa incercam sa spunem: 'dumneata esti medic chirurg, faci 1.000 de operatii pe an - o cifra ipotetica - o sa ai 10.000 de euro, faci 20 de operatii pe an, o sa ai 200 de euro'", a spus Nicolaescu.

Potrivit ministrului Sanatatii, acest sistem ii va face pe cei care sunt buni si "cei care fac intr-adevar ceea ce trebuie" sa simta ca sunt apreciati si ca nu are rost sa mai plece, urmand sa ramana aici si sa-i "creasca" si pe altii.

Potrivit lui Nicolaescu, sistemul de plata a medicilor ar trebui schimbat complet in sensul eliminarii grilei de salarizare.

"Cred ca trebuie sa schimbam sistemul complet, in sensul sa nu mai avem sistem pe grila bugetara si sa avem un buget global in care sa stim ca acel manager profesionist, de data aceasta pe criterii, pe reguli, pe principii, pe valori, pe norme, pe regulamente, poate sa aplice in functie de toate aceste lucruri de care v-am spus.

Si atunci unul poate sa ia 300 de euro, altul poate sa ia 3.000 de euro, in functie de cat de mult isi aduce aportul, cata complexitate, cata competenta, cata performanta face in acel spital. Pentru ca munca lui se reflecta in serviciile medicale pe care le presteaza spitalul si in decontarile pe care le ia ca urmare a acelor servicii medicale de foarte buna calitate", a spus Nicolaescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1568 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si-atunci sa vezi

Vor fi numai interventii complicate unde vor fi cate 5-6 medici si noua, zece asistente....pe hartie.

 

acest cioclu al sanatatii

ar trebui salarizat dupa performanta!a distrus cate ceva ori de cate ori a fost ministru.a aruncat cu sutele de milioane de dolari in programul numit sanatatea populatiei..ce s-a ales de acest program d-le ministru?deficientele din sistem,lipsa banilor,lipsa dotarilor sunt tratate cu demiteri,cu puneri la stalpul infamiei,cu presa..asta este solutia?esti un zero barat nene!lasa-te de aceasta demnitate ca esti una din cele mai mari nulitati in viata!

 

Cea mai mare stupiditate!

Un chirurg care opereaza intr-un an o mie de bataturi va castiga mai mult decat unul care va face o singura operatie dar de transplant de ficat.
Desigur ca aceasta este o exagerare, dar pentru corectarea ei tot la o grila se ajunge. Adica nu se schimba nimic, niste incapabili de altceva vor numara operatiile.
Si Nicolaescu este tot o paiata pentru distrugerea sistemului de sanatate din Romania.

 

bine gugustucule dar,cand se va face salarizarea ...

ministrilor si sarlamentarilor dupa ...PERFORMANTA??!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor