Eugen Nicolaescu pleaca de la Sanatate. PNL il vrea la Finante, in locul lui Daniel Chitoiu (Video)

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 13:53
1927 citiri
Eugen Nicolaescu pleaca de la Sanatate. PNL il vrea la Finante, in locul lui Daniel Chitoiu (Video)
Foto: capital.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca Biroul Politic l-a nominalizat pe Eugen Nicolaescu pentru functia de ministru al Finantelor. El il va inlocui pe Daniel Chitoiu.

Eugen Nicolaescu a anuntat obiectivele sale in noua functie, obiective care au in vedere o mai buna functionare a Ministerului de Finante. "Primul obiectiv este sa facem sistemul fiscal sa fie prietenos cu cetateanul, fie ca e el persoana fizica sau juridica. Al doilea obiectiv este ca finantele tarii sa contribuie la dezvoltarea, durabilitatea, predictibilitatea si ridicarea nivelului de viata al cetateanului", a spus Nicolaescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a anuntat pe noul ministru al Finantelor odata cu celelalte nominalizari la Ministerul Sanatatii si Internelor. El a si-a exprimat si cerintele carora trebuie sa le faca fata fiecare dintre cei numiti ca ministri.

"De la Eugen Nicolaescu astept sa dovedeasca in fruntea Ministerului de Finante aceeasi claritate, curaj si tenacitate. Astept o viziune si o practica pe care sa o impuna in acest minister si structurile sale, structuri care sa inteleaga ca ele sunt la dispozitia cetateanului roman. Astept masuri prin care procedurile complicate prin care romanii isi platesc taxele sa fie simplificate", a spus Crin Antonescu.

"Am aceste asteptari pentru ca Eugen Nicolaescu nu e un nou venit in lumea finantelor. Este profesor de economie, a fost in 4 mandate parlamentare membru al Comisiei de Buget-Finante", a incheiat presedintele PNL prezentarea noului ministru de Finante.

Eugen Nicolaescu are 59 de ani, are pregatire de economist si a fost ministru de mai multe ori, in diferite guverne. Astfel, a fost ministru al Sanatatii intre 2007 si 2008, in Guvernul Tariceanu, si ministru al Sanatatii in Guvernul Ponta 1, in 2012.

Noul ministru nominalizat pentru Finante este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul ASE. Incepand din anul 2001 este doctorand in economie la ASE Bucuresti.

Nicolaescu a lucrat inainte de 1989 ca tehnolog si lucrator commercial la Complexul de Hoteluri si Restaurante Athenee Palace, si ca merceolog si economist la Complexul de Hoteluri si Restaurante Flora din ITHR Bucuresti.

Dupa 1985, a lucrat ca analist la Centrul de Calcul cu probleme de aprovizionare tehnico-materiala la Centrala Industriala de Echipament Special din Ministerul Industriei si Resurselor si economist la serviciul aprovizionare la Centrala Industriala de Echipament Special din Ministerul Industriei si Resurselor ).

Dupa revolutie, Nicolaescu a lucrat la Regia Autonoma Ratmil din Ministerul Industriei si Comertului, unde a ajuns director general in 1999.

Nicolaescu nu este la prima experienta cu Ministerul de Finante, unde a mai fost secretar general adjunct intre anii 1999 si 2000. Pentru o scurta perioada, in anul 2000, a mai ocupat si functia de presedinte interimar al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Nicolaescu si-a inceput cariera politica in PNL castigand in 2000 mandatul de deputat de Mures, unde a fost reales si in 2004. In Parlament, a fost membru al Comisiei pentru buget, finante, banci a Camerei Deputatilor, membru in Comisia de validare, membru in Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul executiei bugetului Curtii de Conturi pe anul 2000, membru in Comisia comuna speciala a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul executiei bugetului Curtii de Conturi pe anul 2003.

In interiorul partidului, Nicolaescu a pornit de la functia de presedinte al organizatiei de Mures, ajungand membru al Biroului Executiv al Partidul National Liberal, purtator de cuvant intre 2002 si 2006, membru in Biroul Permanent Central al Partidului National Liberal, si, din 2007, vicepresedinte si membru in Biroul Politic Central.

-continua-

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Eugen Nicolaescu ministru de Finante, #Nicolaescu ministru Finnate PNL Chitoiu , #PNL