Eugen Nicolaescu (PNL): Sansele motiunii de cenzura nu sunt incurajatoare

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 12:41
434 citiri
Eugen Nicolaescu (PNL): Sansele motiunii de cenzura nu sunt incurajatoare

Eugen Nicolaescu, deputat PNL, recunoaste ca Opozitia nu isi face iluzii cu privire la sansele motiunii de cenzura pe legea salarizarii, care nu sunt "incurajatoare".

Eugen Nicolaescu, membru in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a spus ca nu crede ca motiunea va trece, insa a precizat ca ideea principala este ca documentul creaza o dezbatere asupra legii bugetului.

"Nu stiu daca motiunea are sanse sa treaca sau nu, pentru ca nu stim cum vor vota cei de la arcul guvernamental. In general, ei isi apara foarte puternic Guvernul si in consecinta, sansele, din punctul meu de vedere nu sunt incurajatoare. Dar mai important decat atat este faptul ca avem un subiect, pe care putem sa-l discutam, sa-l dezbatem", a declarat Nicolaescu, la Radio France International.

Nicolaescu adaugat ca legea salarizarii va saraci populatia, deoarece micsoreaza cheltuielile bugetare cu salariile.

"Pe noi ne-ar interesa sa avem o lege a salarizarii, care sa tina cont de importanta sociala a fiecarei categorii de salariati bugetari din Romania, ne-ar interesa ca salarizarea sa se faca pe criterii de performanta si competenta, ne-ar interesa ca salarizarea bugetara sa motiveze carierele celor care lucreaza in sectorul bugetar, astfel incat cei care raman aici sa fie buni profesionisti, dar mai ales sa deserveasca corect populatia", a declarat deputatul liberal.

Motiunea de cenzura pe legea salarizarii unitare in 2011 a fost citita in Parlament luni, de catre deputatul PSD Carmen Moldovan.

Motiunea se numeste "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil" si a strans 185 de semnaturi de la deputati si senatori ai PSD, PC si PNL. Motiunea de cenzura depusa de Opozitie pe legea unica de salarizare va fi dezbatuta si votata joi, incepand cu ora 10:00, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, au decis luni dimineata Birourile Permanente. Aceasta motiune nu a putut fi lecturata vineri in plen din lipsa de cvorum, dupa ce Opozitia a boicotat lucrarile.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#eugen nicolaescu, #Nicolaescu motiune cenzura, #Nicolaescu sanse motiune , #PNL