Gusa: Declaratia lui Nicolaescu fata de Gitenstein, spirit de pupincurism pentru Antonescu

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 20:40
3277 citiri
Gusa: Declaratia lui Nicolaescu fata de Gitenstein, spirit de pupincurism pentru Antonescu

Analistul politic Cozmin Gusa a declarat miercuri ca declaratia lui Eugen Nicolaescu referitoare la Mark Gitenstein este "foarte riscanta si nepotrivita" pentru un om politic, sustinand ca e facuta mai degraba dintr-un spirit "de pupincurism" la adresa liderului PNL, Crin Antonescu.

Fiind intrebat cum comenteaza declaratia lui Eugen Nicolaescu care a afirmat ca institutiile europene nu au nevoie sa fie "dirijati si otraviti de oameni ca Gitenstein", Gusa a spus ca daca ar fi fost facuta de "tanti Florica" ar fi fost interesanta.

"Daca ar fi facut-o tanti Florica de la care cumpar eu flori in piata Domenii era o declaratie interesanta. A facut-o insa domnul Nicolaescu care nu e asa, niciodata nu o sa aflam de la el cine, cand si cum schimba Romania", a punctat analistul.

De asemenea Cozmin Gusa a precizat ca aceasta declaratie este una ,"oarte riscanta" pentru un om politic, fiind facuta mai degraba dintr-un spirit "de pupincurism" la adresa lui Crin Antonescu.

"Domnul Gitenstein nu este un om de rand. El este insusi omul Tarii Romanesti, guvernatorul pe care il avem si care ne-a fost desemnat de catre cei care ne tuteleaza. Este o declaratie foarte riscanta si nepotrivita pentru un om politic, e facuta mai degraba dintr-un spirit de pupincurism la adresa liderului liberal, Crin Antonescu care oricum a scapat boii in ceea ce priveste relatia cu SUA si chiar relatia cu ambasadorul", a opinat el.

Fiind intrebat ce se poate castiga prin aceasta afirmatie, analistul politic a spus ca "recunoasterea" presedintelui PNL.

"Recunoasterea liderului. Daca Crin Antonescu il mangaie pe frunte dimineata pe domnul Nicolaescu va fi foarte bucuros. El este un maestru in a-si lingusi liderii de partid, de aia a si supravietuit si de aia acum este chiar liderul organizatiei din Bucuresti, unde ne aflam noi, in zona de nord aici", a conchis Cozmin Gusa.

Oamenii de afaceri americani, institutiile internationale si oamenii simpli vad singuri ce se intampla in Romania si "n-au nevoie sa fie dirijati, intoxicati, otraviti de oameni ca Gitenstein", a declarat la RFI viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu: Mi-am stricat dimineata amintindu-mi ca exista Gittenstein in Romania

"In primul rand, fac o gluma amara, mi-ati stricat dimineata aducandu-mi aminte ca mai exista domnul Gitenstein in Romania, pentru ca pana acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a facut decat rau sau modul in care ne-a tratat a aratat ca ne desconsidera ca popor si ca natiune si ca tara si ca vine dumnealui, un mare invatat, un mare specialist in democratie sa ne spuna unde gresim si ce sa facem!", a spus liderul liberal.

"Eu cred ca oamenii de afaceri din Statele Unite ale Americii, institutiile internationale care au sediul in America, oamenii obisnuiti, care circula intre cele doua tari vad ei singuri despre ce este vorba si n-au nevoie sa fie dirijati, sa fie intoxicati, otraviti chiar, de oameni ca Gitenstein", conchide liberalul.

Citeste si:
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, anunţă că primarii pot începe să depună proiecte pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, el...
Sursa: rNews