Lider PNL, despre Codul Fiscal: Nici asumarea raspunderii, nici OUG nu ar respecta Constitutia

Luni, 20 Iulie 2015, ora 11:07
2976 citiri
Lider PNL, despre Codul Fiscal: Nici asumarea raspunderii, nici OUG nu ar respecta Constitutia

Codul Fiscal nu poate fi adoptat nici prin ordonanta de urgenta, nici prin asumarea raspunderii, pentru ca ar fi neconstitutional, sustine viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

Liderii coalitiei de la guvernare ar putea decide luni cum vor proceda, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a trimis documentul inapoi in Parlament.

Eugen Nicolaescu spera ca liderii coalitiei vor convoca Parlamentul pe tema Codului Fiscal.

Alina Gorghiu: Nu inteleg isteria pe care PSD o aduce in spatiul public cu privire la Codul Fiscal

"As vrea sa subliniez un aspect de natura constitutionala: atat timp cat o lege este adoptata de Parlament si se afla in proces de promulgare, un asemenea act normativ nu mai poate fi adoptat prin alta procedura legislativa, cum ar fi asumarea raspunderii Guvernului sau o ordonanta de urgenta, decat, sigur, incalcand prevederile constitutionale", a declarat acesta la RFI Romania.

Ponta, despre respingerea Codului Fiscal: Poate se doreste sa fim o colonie

In opinia deputatului PNL, coalitia de guvernare "probabil va avea mintea de pe urma, in sensul in care sa se puna la masa si sa convoace Parlamentul, ca de aceea este majoritate parlamentara si bineinteles absolut toti cei care au ceva de spus sa dezbata inca o data care sunt riscurile aplicarii Codului Fiscal, in conditiile in care Guvernul nu si-a indeplinit angajamentele".

Iohannis respinge Codul Fiscal: Ponta il acuza in termeni foarte duri ca ar actiona la comenzi externe

Care e solutia pentru adoptarea Codului Fiscal? "Unica solutie ramane convocarea Parlamentului, dezbaterea in Parlament a cererii de reexaminare a presedintelui, unde sunt trei posibilitati. Una este sa-l retrimita in forma in care a fost adoptat initial, a doua, sa faca modificari si a treia, sa-l respinga", explica Eugen Nicolaescu.

Citeste mai departe despre Nicolaescu: Nici asumarea raspunderii, nici o OUG pe Codul Fiscal nu ar respecta Constitutia pe RFI Romania.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...
Comentarii
un cetatean european
rank 5