Ludovic Orban a pierdut la mustata o functie importanta

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 15:52
3252 citiri
Ludovic Orban a pierdut la mustata o functie importanta
Foto: Ziare.com

Eugen Nicolaescu a fost votat, marti, lider al grupului deputatilor PNL, el castigand aceasta functie in fata lui Ludovic Orban, care a detinut pana acum aceasta pozitie, intre cei doi fiind o diferenta de un vot.

Reuniunea grupului deputatilor PNL a avut loc, marti, inainte de debutul sesiunii parlamentare de toamna.

Functia de lider al grupului a fost disputata de doi candidati: Ludovic Orban, care a detinut pana acum aceasta pozitie, si Eugen Nicolaescu.

La votul exprimat de deputatii PNL, Eugen Nicolaescu a obtinut 43 de optiuni favorabile, iar Ludovic Orban 42, informeaza Mediafax.

Orban: Le-am transmis deputatilor PNL ca trebuie sa ma accepte ca si coleg

Fostul ministru al Transporturilor i-a urat succes lui Eugen Nicolaescu, aratand ca deputatii liberali vor trebui sa-l accepte drept coleg, transmite Agerpres.

"I-am urat succes colegului meu Eugen Nicolaescu. Le-am transmis ca, daca o majoritate, asa cum a fost, nu m-a mai vrut lider, vor trebui sa ma accepte in continuare ca si coleg", a spus Orban.

"Nu ma intereseaza care erau optiunile exprimate de catre cei care nu au votat in conformitate cu procedura. Le-am spus colegilor ca accept rezultatul votului ca sa nu existe niciun fel de dubiu legat de legitimitatea liderului ales", a aratat Orban, cu privire la voturile anulate.

Deputatul a sustinut ca nu este adevarat ca liberalii i-ar fi reprosat ca a avut pozitii diferite fata de linia partidului, aratand ca a avut o singura astfel de atitudine referitoare la Codul Fiscal, in contextul in care PNL a votat initial in unanimitate acest act normativ.

"Nu cred ca are legatura functia de lider de grup cu candidatura la Primaria Capitalei. Eu sunt cunoscut nu pentru functiile pe care le-am avut, ci ca persoana si ca reprezentant al PNL si le este foarte greu sa ma scoata din sondajele de opinie", a sustinut Orban.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....