Nicolaescu: Alianta dintre PNL si PSD este prematura - Tv Ziare.com

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 14:54
2495 citiri
Nicolaescu: Alianta dintre PNL si PSD este prematura - Tv Ziare.com

"Eu cred ca o posibila alianta intre PNL si PSD este prematura, iar momentan trebuie sa mergem independenti. Alianta poate colabora si neoficial, asa cum a facut-o si pana in prezent, nefiind nevoie de o alianta scrisa", a declarat marti, la televiziunea Ziare.com, vicepresedintele PNL, Eugen Nicolaescu.

"Eu cred ca aceasta alianta este prematura. In prezent, este nevoie ca toate partidele politice sa incerce sa pastreze o relatie cat mai directa cu propriul electorat, dar mai ales cu cel absent si nehotarat care nu si-a gasit inca reprezentarea pe scena politica. Cred ca momentan trebuie sa mergem independent si dupa ce vom stii perceptia populatiei sa facem aliante. Aliante pot colabora si neoficial, si acum colaboram cu PSD, nu cred ca e nevoie de o alianta scrisa", a spus Nicolaescu.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu Eugen Nicolaescu.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca in prezent negocierile dintre cele doua partide sunt mai mult decat intr-o faza incipienta, "se tatoneaza cum sa functioneze aceasta alianta, luand in considerare ca trebuie sa existe un protocol de colaborare. Drept urmare, nu s-a ajuns la discutia despre candidaturile pe lista comuna, principalele obiective fiind eliminarea Guvernulului actual, iar dupa aia castigarea alegerilor, fie ca vor fi anticipate, fie ca vor fi cele la termen, din 2012.

"Noi vorbim de o guvernare, de o putere, exprimata de Basescu si acolitii lui, nu vorbim punctual de persoane ca Iliescu, Voiculescu sau Basescu. Daca noi toti stim ca cei de la putere iau decizii gresite si fac rau, merita o coalizare impotriva acestora. Nu cred ca in a dori sa atingi un interes comun este mai putin important decat sa pastrezi teoretic anumite valori. Noi ne pastram dreapta, dar nu inseamna ca suntem impotriva celor care nu sunt de acord cu noi. Interesul cel mai important e sa schimbam puterea politica din Romania, adica PD-L, care este toxica si otravitoare", a mai completat acesta.

Suspendarea lui Traian Basescu nu este principalul obiectiv

Eugen Nicolaescu mai crede ca ar trebui sa fie alegeri anticipate ca obiectivul PNL sa fie atins, adica sa scape de guvernarea actuala si sa puna Romania pe fagasul normal.

"Noi vrem sa schimbam Romania, dar ca sa o schimbam trebuie sa ajungem la Putere, iar de acolo sa venim cu masurile care credem ca o sa schimbe soarta romanilor. In general politica se face pentru castigarea alegerilor - daca acel post iti da posibilitatea sa faci ce trebuie, merita sa lupti si sa castigi. Daca vrei sa faci prostii mai bine il pierzi. Acum suspendarea nu este un obiectiv in sine, aceasta se face conform Constitutiei in anumite conditii, daca ele se indeplinesc atunci trebuie sa se faca. Momentan obiectivul e sa schimbam actuala guvernare", a mai declarat vicepresedintele PNL.

Referindu-se tot la subiectul alegerilor, Eugen Nicolaescu sustine ca este o "prostie ca primarii sa fie alesi dintr-un singur tur", desi crede ca legea alegerilor prezidentiale trebuie modificata.

"Legea alegerilor trebuie schimbata. Sunt convins ca PD-L va recurge la frauda la urmatoarele alegeri, de aceea trebuie sa gasim solutia ca sa miscoram impactul pe care sa il aiba fraudarea", a mai mentionat deputatul PNL.

Intrebat cine va fi viitorul premier in cazul in care vor ajunge la Putere, asa cum isi doresc, Eugen Nicolaescu a precizat ca nu este bine "sa se gandesca cine va fi premier, ci sa castige alegerile". De asemenea, acesta precizeaza ca populatia este cea care decide cine va face majoritatea care sa guverneze, insa, momentan trebuie sa vad daca pot sa pice acest Guvern.

Despre Crin Antonescu, Eugen Nicolaescu, crede ca este "un om cu carisma, care vrea sa faca multe lucruri si spera sa si reuseasca". Despre colegii care au parasit partidul, viceliderul PNL, spune ca "daca vor sa plece, nu vor sa ii tina cu forta, iar cei care pleaca arata ca mai sunt si oameni interesati".

"Vom lua masuri de stimulare a economiei"

Eugen Nicolaescu a reiterat ca daca vor ajunge din nou la putere vor lua masuri care sa stimuleze economia romaneasca.

"In cazul pensiilor miltiarilor vom respecta legea. De asemenea, vom controla cum va fi cheltuit banul public printr-o lege noua a finantelor publice locale si a finantelor publice in general. Poate vom vrea un software pentru raportarea celor care cheltuie banii publici.

Mai vrem sa schimbam toata legislatia care a produs efecte negative, care a afectat viata oamenilor, dar sa schimbam si Legea Educatiei. Vrem si un numar mult mai mic de ministere, sa reformam sistemul ca sa il facem mai eficient", a conchis Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Eugen Nicolaescu PNL, #alianta PNL PSD, #masuri PNL viitor Guvern , #PNL
Comentarii
Poza leanalucostel
leanalucostel
rank 3
Eugen Nicolaescu? Cine e?
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Nehotărîrea liberală face concurenţă bîlbîielii guvernamentale