Nicolaescu: Dovada ca Traian Basescu e implicat in renovarea vilei Dante exista

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 17:51
2865 citiri
Nicolaescu: Dovada ca Traian Basescu e implicat in renovarea vilei Dante exista

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Traian Basescu ar trebui sa-si indemne sustinatorii sa-l demita la referendum sau sa-si dea demisia, dupa ce s-au prezentat documente ale RA-APPS privind implicarea Administratiei Prezidentiale in renovarea Vilei Dante.

Nicolaescu a invocat declaratia presedintelui suspendat Traian Basescu, din 25 iulie:

"Pentru ca o astfel de renovare sa-mi poata fi pusa in sarcina, trebuie sa existe o solicitare a mea sau a Administratiei Prezidentiale, ca altfel nu se apuca nimeni sa pregateasca pentru presedinte o vila. Ori, eu il rog pe primul ministru Victor Ponta sa prezinte o astfel de hartie. Daca o prezinta, eu ii rog pe romani sa ma destituie duminica la referendum".

Vila Dante, pregatita pentru un sef de stat

In replica, viceliderul deputatilor PNL a adus drept dovada doua documente ale RA-APPS, care dovedesc ca Vila Dante era destinata, incepand cu anul 2014, unui viitor fost sef de stat.

"Oare e greu de inteles cine si-ar fi putut incheia mandatul in 2014 si ar fi avut aceasta calitate de viitor fost sef de stat? Pentru ca atunci cand s-au apucat sa faca reparatiile respective nu se gandea Traian Basescu ca o sa ajunga mai repede viitor fost sef de stat, ca urmare a referendumului de duminica", a punctat Nicolaescu.

"Si a doua concluzie, din aceste documente: destinatia fiecarei camere si mobilierul necesar au fost stabilite in perioada aprilie-decembrie 2011, exclusiv de catre constructor si, subliniez, Administratia Prezidentiala, ceea ce infirma domnul Traian Basescu", a prezentat liberalul.

"Prin urmare, noi ii solicitam public presedintelui suspendat Traian Basescu sa se tina de cuvant. Sa nu mai minta, sa iasa public si sa faca acest apel promis catre cetatenii romani, in care sa ii indemne sa iasa la vot si sa voteze impotriva sa.

De ce oare mai are nevoie Traian Basescu pentru a se tine de cuvant? Astazi, domnule presedinte suspendat, domnule presedinte necinstit Traian Basescu trebuie sa iesiti public, asa cum ati promis sa le cereti romanilor sa iasa la vot si sa voteze pentru demitere", a facut apel Nicolaescu.

"Basescu sa ceara romanilor sa-l demita sau sa demisioneze"

"Traian Basescu mai are o sansa sa fie cinstit, asa cum a incercat sa ne spuna. Daca nu cere romanilor sa iasa la vot sa-l demita, atunci astazi sa iasa public si sa demisioneze. Sa-si ceara scuze poporului roman, sa recunoasca ca l-a batjocorit in fata Uniunii Europene si ca a contribuit la umilirea romanilor", a mai mentionat liberalul.

"Punem in fata si cazul in care Traian Basescu nu se va tine de cuvant si ca nu va face anuntul pe care noi l-am solicitat in urmatoarele cateva ore, asa cum el insusi a promis, atunci ne va dovedi ca Traian Basescu - dar nu numai noua, ci romanilor si partenerilor externi, tuturor - ca este un mincinos, un manipulator, un om caruia ii este frica de votul romanilor, un om care fuge de exercitiul profund democratic al referendumului", a subliniat liberalul.

"Pentru ca sa nu fie dubii, ii punem la dispozitie prin e-mail, domnului Basescu, aceste doua adrese pe care vi le-am aratat, adrese pe care i le punem la dispozitie si domnului Emil Boc, care mintea ieri, asa cum ne-a obisnuit in ultimii trei ani si jumatate, dar si doamnei Elenei Udrea si domnului Adriean Videanu (...)

Asteptam alaturi de o tara intreaga ca astazi sa se intample un eveniment important, si anume: Traian Basescu sa ceara romanilor sa iasa la vot sa-l demita sau Traian Basescu sa demisioneze. Asteptam ca macar o data in viata Traian Basescu sa se tina de cuvant si sa fie cinstit", a completat Eugen Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dovada Basescu vila Dante, #Nicolaescu Basescu vila Dante, #Basescu demisie, #referendum demitere Basescu , #PNL