Nicolaescu, ministrului de Finante: M-ati sedus, dar sunteti un tehnocrat din laboratorul PSD

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 21:05
2756 citiri
Nicolaescu, ministrului de Finante: M-ati sedus, dar sunteti un tehnocrat din laboratorul PSD

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat marti la dezbaterea motiunii simple "Ministerul MTO - minciuna, taxare, oprirea economiei" ca ministrul de Finante, Ioana Petrescu, este "un tehnocrat din laboratorul PSD al tehnocratilor", afirmand ca ministrul a prezentat doar cifre care ii convin.

"Doamna ministru Petrescu, vreau sa va fac o confesiune. Cand ati luat cuvantul si ati spus ca sunteti tehnocrat m-ati sedus si am crezut ca intr-adevar avem un ministru tehnocrat al Finantelor.

Dupa ce ati inceput sa vorbiti si ati facut niste afirmatii care dupa opinia mea nu au loc in aceasta sala mi-am dat seama ca sunteti un tehnocrat din laboratorul PSD al tehnocratilor", a spus Nicolaescu in plenul Camerei Deputatilor. El a afirmat ca Ioana Petrescu a prezentat doar cifrele care ii convin.

In acest context, Nicolaescu a prezentat cateva exemple, aratand ca Romania a avut doua trimestre consecutive de contractii ale PIB si cea mai mare scadere economica dintre tarile UE in al doilea trimestru din 2014, de 1% din PIB, iar in trimestrul al doilea investitiile au scazut cu 1,9%, investitiile concretizate in lucrari de constructii noi au consemnat o scadere de 7,7%. De asemenea, liberalul a mai aratat ca in 2014 investitiile publice au fost cel mai puternic diminuate cu aproximativ opt miliarde de lei.

"Noi am facut aceasta motiune ca sa va intrebam foarte clar si sa raspundeti cetatenilor acestei tari ce aveti de gand sa faceti. Nu ati facut nimic din pacate din ceea ce noi consideram ca ar trebui sa faceti ca sa vedem crestere economica, ca sa vedem lucruri mai importante ca pana la urma sa se reflecte in viata de zi cu zi a fiecarui cetatean, a fiecarei firme, a fiecarei societati comerciale.

Ele sunt cele care produc avutia nationala de unde Ministerul Finantelor colecteaza impozite si taxe. Asta am fi vrut sa auzim de la dvs. (...) Din pacate nu ati utilizat aceasta parghie si ati ratat aceasta ocazie si imi pare rau pentru dvs - un tehnocrat pesedist", a conchis Nicolaescu.

#Nicolaescu Ioana Petrescu tehnocrat, #Ioana Petrescu tehnocrat laboratoare PSD , #PNL
Comentarii