Nicolaescu: PNL a depus 2.200 de amendamente la bugetul pe 2012, le sustinem separat de USL

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 17:34
1297 citiri
Nicolaescu: PNL a depus 2.200 de amendamente la bugetul pe 2012, le sustinem separat de USL
Foto: EVZ

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca liberalii au depus, pana acum, circa 2.200 de amendamente la bugetul de stat pe anul 2012, in numele colegiilor pe care le reprezinta in Parlament, anuntand ca PNL va sustine, separat de USL, o alta serie de amendamente.

Nicolaescu a prezentat amendamentele liberalilor la bugetul de stat pe 2012, intre care se numara alocarea pentru educatiei a 6% din PIB potrivit legii, dar si 1% pentru cercetare. De asemenea, in domeniul sanatatii liberalii sustin alocarea a 5% din PIB pentru activitatea curenta si 1% pentru investitii in infrastructura medicala. Justitiei ar trebui sa i se aloce, in viziunea liberala, 1% din PIB.

PNL a mai propus "scutirea de impozitare a dividendelor care vor fi reinvestite sub forma majorarii capitalului social la societatile comerciale unde sunt actionari(asociati) sau participarea la capitalul social al altor societati comerciale", fapt care ar duce la crearea de noi locuri de munca.

In plus, liberalii propun introducerea de "bonificatii de 5% din valoarea obligatiilor fiscale care sunt achitate anticipat, de catre contribuabili la bugetul de stat si bugetele de asigurari sociale in scopul cresterii conformarii voluntare".

Totodata, PNL sustine capitalizarea EXIMBANK cu un miliard de lei pentru promovarea unui sistem de stimulente pentru export (asigurarea exportului necesar cresterii economice si conjuncturii internationale nefavorabile, acordarea de credite cu dobanda bonificata).

De asemenea, liberalii sustin capitalizarea CEC cu 1,5 miliarde de lei "pentru asigurarea prefinantarii cat si a cofinantarii pentru proiectele accesate de IMM-uri din fondurile europene in conditiile in care sistemul bancar este supus agresiunilor externe".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#amendamente buget 2012, #Eugen Nicolaescu PNL , #PNL