Nicolaescu: Sper ca Basescu sa nu-si impuna candidatul la postul de premier

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 14:24
1392 citiri
Nicolaescu: Sper ca Basescu sa nu-si impuna candidatul la postul de premier
Foto: Cotidianul

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu si-a exprimat miercuri speranta ca presedintele Traian Basescu sa nu incerce sa-si impuna candidatul sau la postul de premier, ci sa accepte propunerea majoritatii parlamentare formata de PSD, PNL si UDMR, altfel riscand sa adanceasca criza politica in care se afla tara.

"Aici e o problema, intr-adevar. Asa cum il cunoastem pe Traian Basescu, el este imprevizibil, pe de-o parte, iar pe de alta parte a incercat de fiecare data sa faca jocurile singur fara sa tina cont de conjunctura in care se manifesta.

Daca am lua in consideratie prevederea constitutionala prin care presedintele pana la urma trebuie sa tina cont de interesul national, atunci el ar trebui sa tina cont de majoritatea parlamentara care se naste si care poate asigura investirea unui guvern. Altfel isi poate impune punctul de vedere, Constitutia ii da acest drept, sa desemneze un candidat de premier care sa nu intruneasca majoritaea parlamentara si sa adanceasca criza politica.

Daca se realizeaza aceatsa majoritate parlamentara si astazi ea va fi afisata si va fi confirmata printr-un protocol de colaborare intre cele trei partide, care intr-adevar constituie o majoritate parlamentara, cred ca presedintele romaniei sa nu fie atat de inconstient incat sa nu tina cont de ceea ce se poate face sau nu in Romania si sa nu incerce sa impuna o solutie care este aberanta", a spus Nicolaescu, la Realitatea Fm.

Cat despre calitatile care il recomanda pe Klaus Iohannis pentru functia de premier, liderul PNL a enumerat o sumedenie.

"Cred ca are o calitate care il recomanda de la sine fara sa comentam prea mult. Ce a facut el pentru Sibiu inseamna campetenta, inseamna profesionalism, inseamna tenacitate, inseamna rabdare, inseamna adaptare la o Romanie care aparent pare greu de condus si cu toate astea el reuseste sa faca lucruri foarte bune la Sibiu.

Am putea spune lucrurl cel mai evident, ca a reusit prin munca lui de ani de zile la Sibiu sa faca ca acest oras important al Romaniei sa fie capitala europeana, dar nu asta vreau sa spun... mergeti in Sibiu si vedeti cate lucruri s-au schimbat sub mandatul lui. Asta inseamna ca stie sa munceasca, ca e bun gospodar, ceea ce ii trebuie si Romaniei", a mai spus Eugen Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#eugen nicolaescu, #Klaus Johannis propunere PNL, #propunere candidat premier, #Guvernul Boc a cazut , #PNL