PNL contesta la CCR marirea salariilor si face plangere penala pe numele presedintelui Camerei Deputatilor

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 14:37
5521 citiri
PNL contesta la CCR marirea salariilor si face plangere penala pe numele presedintelui Camerei Deputatilor

Deputatii PNL vor depune plangere penala dupa votul dat de Camera Deputatilor privind legea maririi salariilor in Sanatate si Educatie, si, in plus, vor contesta legea la CCR imediat ce documentele vor fi semnate de presedintii celor doua camere parlamentare.

Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a facut acest anunt dupa ce Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a respins solicitarea liberalilor de reluare a votului, invocand faptul ca legea ar fi trecut fara cvorum de sedinta.

"Noi, grupul parlamentar PNL, ne vom adresa justitiei, pentru a se verifica daca a fost sau nu a fost cvorum la aceasta sedinta la care ne referim si faptul ca s-au adoptat acte normative prin fraudarea votului. (...) Noi am cerut aceste documente ca sa le putem suplimenta pe cele pe care le avem, astfel incat sa avem un dosar cred eu foarte complet pentru instanta, pentru ca trebuie sa sustinem la instanta cu documente cat mai multe ceea ce noi credem ca este corect. Noi trebuie sa facem o plangere care sa vizeze trei persoane responsabile, presedintele de sedinta si cei doi secretari, pentru ca ei sunt cei care si-au asumat public si legal aceasta situatie", a spus Nicolaescu, la Palatul Parlamentului, citat de News.ro.

Liberalii sustin ca nu a existat cvorum la sedinta de vot final din Camera Deputatilor, in care s-au aprobat majorarile salariale, iar pe pagina de Facebook a PNL au fost postate imagini cu sala de plen in care majoritatea locurilor sunt goale, in postare mentionandu-se ca doar 168 de deputati au fost prezenti.

In plus, Eugen Nicolaescu a precizat ca PNL va face sesizare si la CCR, pentru ca legea ar fi fost adoptata cu incalcarea Constitutiei.

"Astazi probabil va aparea proiectul de lege referitor la cresterea salariilor pentru a se incepe decurgerea termenului pentru contestare si in situatia in care va aparea, astazi sau maine, depinde cand vor semna legea si presedintele Camerei si presedintele Senatului, imediat vom inainta sesizarea la CCR", a declarat Nicolaescu.

Si Guvernul Ciolos a anuntat ca va contesta legea la Curtea Constitutionala.

Marti, deputatul independent Remus Cernea a anuntat ca va face plangere penala pe numele lui Florin Iordache daca votul pe lege nu va fi reluat, iar ea va merge mai departe, catre promulgare.

C.B.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Asta-nseamnă că știe că va lua puterea, că dacă nu, îi lăsa pe cei