Traseismul politic, in viziunea PNL: Sa pleci de la Opozitie la Putere, invers nu!

Joi, 29 Martie 2012, ora 17:50
2837 citiri
Traseismul politic, in viziunea PNL: Sa pleci de la Opozitie la Putere, invers nu!
Foto: PNL.ro

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu explica viziunea sa asupra traseismului politic, precizand ca acesta inseamna sa pleci de la Opozitie la Putere, fara a fi valabila si migrarea de la Putere in barca Opozitiei.

"Stiu, pe buna dreptate, si noi am fost primii care am avut o atitudine destul de transanta pe ceea ce se numeste traseism politic, deci eu sunt primul care critic traseismul politic si eu sunt primul care accept greu o asemenea atitudine politica, dar problema aici este, nu de nuantare, traseismul politic din punctul meu de vedere inseamna sa pleci intotdeauna de la Opozitie la Putere pentru ca numai Puterea corupe", apreciaza liberalul, in contextul in care ex-pedelistul Sorin Frunzaverde s-a alaturat liberalilor saptamana aceasta.

Nicolaescu a subliniat ca este "in totalitate de acord" cu plecarea de la Putere la Opozitie, atunci cand Puterea "devine autoritara, devine absurda, devine ilegala, devine corupta", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"A pleca de la Putere si a te duce la Opozitie mi se pare de fiecare data un lucru de atitudine ideologica, un lucru de atitudine morala, un lucru de atitudine comportamentala, cat timp constati ca Puterea devine autoritara, devine absurda, devine ilegala, devine corupta, atunci daca vrei sa faci politica, mai bine o parasesti, daca nu vrei sa fi inhaitat sau sa fi cu aceesi eticheta cum e acea putere", a completat Nicolaescu.

In legatura cu adeziunea pentru inscrierea lui Frunzaverde in PNL, Nicolaescu a mentionat ca, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, se vor finaliza aceste formalitati.

"Din cate stiu, dupa discutia pe care a avut-o cu domnul presedinte Antonescu, s-a hotarat ca pe plan local sa se faca un calendar pentru indeplinirea tuturor acestor formalitati, calendar care se va derula pana la sfarsitul saptamanii viitoare", a conchis Nicolaescu.

Boc: Frunzaverde a tradat. USL se comporta las pentru un pumn de voturi

Presedintele PDL Emil Boc a sustinut miercuri o declaratie de presa dupa demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL. El l-a acuzat pe fostul sau coleg ca a tradat crezurile partidului si USL ca a acceptat un tradator in randurile ei, uitand de "Revolutia bunului simt".

In replica, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca in cazul lui Sorin Frunzaverde nu poate fi vorba de traseism politic in conditiile in care acesta "a stat in opozitie la putere timp de 21 de ani".

"Acuzatiile nerusinate de traseism la adresa lui Sorin Frunzaverde nu stau nicicum in picioare si sunt scutit eu, care sunt sub banuiala de partizanat, de explicatii pentru ca le-au dat observatori onesti si calificati ai vietii politice si ai fenomenului de traseism.

Un om care a stat in opozitie la putere 21 de ani intr-un partid, care justifica pe fond de ce pleaca din acel partid si pleaca intr-un partid din Opozitie nu poate fi nici macar adus in discutie in legatura cu fenomenul de traseism", a apreciat co-presedintele USL.

D.R.

Citește și:
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor...
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Fostul premier Florin Cîţu a criticat vineri, 3 februarie, intenția PSD de a introduce o taxă de solidaritate pentru companii. Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că poate...