Eugen Nicolaescu si obsesia WC-urilor

Marti, 12 August 2008, ora 09:21
1642 citiri
Eugen Nicolaescu si obsesia WC-urilor

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, vrea sa le ofere elevilor mai multe... WC-uri.

Un nou proiect de lege privind igiena corporala in scoli si licee va fi dezbatut de Ministerul Sanatatii, informeaza Gardianul.

Proiectul prevede ca grupurile sanitare pentru copii si adolescenti sa fie separate de cele pentru personal si repartizate proportional la fiecare palier. Mai mult, prescolarii si elevii trebuie sa aiba la dispozitie hartie igienica, sapun lichid sau solid si prosoape de hartie.

Nicolaescu nu se opreste aici: el vrea sa le mai ofere elevilor tasnitori cu apa potabila sau dozatoare prevazute cu pahare de unica folosinta. Aprovizionarea cu apa trebuie asigurata de scoli, prin sisteme proprii, de tip put cu hidrofor.

In proiectul ministerului, personalul din scoli este instruit cum sa aeriseasca incaperile: prin ventilatie naturala (a se citi deschiderea geamurilor), realizata numai in pauze, pentru ca elevii sa nu raceasca.

Astfel, "mijloacele de racorire trebuie sa asigure o primenire a aerului de cel putin 1,5 schimburi de aer pe ora".

Proiectul mai prevede si o dieta echilibrata pentru elevi, precizand ca ar trebui evitata asocierea alimentelor din aceeasi grupa la felurile de mancare servite, astfel incat la micul dejun nu este indicat sa se serveasca ceai cu paine si cu gem, ci cu preparate din carne sau cu derivate lactate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#eugen nicolaescu, #minister, #sanatate, #educatie, #scoli , #sanatate