Solutia lui Eugen Nicolaescu: Cetatenii trebuie sa fie responsabili de propria sanatate

Sambata, 18 Mai 2013, ora 15:55
1802 citiri
Solutia lui Eugen Nicolaescu: Cetatenii trebuie sa fie responsabili de propria sanatate

Cetatenii trebuie sa inceapa sa fie responsabili de propria sanatate, bolile cardio-vasculare pot fi prevenite, daca se iau masuri din timp, a declarat, sambata, ministrul Sanatatii, Euge Nicolaescu, cu ocazia unei conferinte de presa dedicate Zilei Mondiale a Hipertensiunii.

"Preventia trebuie sa fie principala modalitate de reducere a incidentei bolii la hipertensivi. Romania are 7 milioane de hipertensivi, mult peste media europeana.

Trebuie sa prevenim complicatiile, care sunt mari si grave", a spus Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai aratat ca "32% din persoanele participante la programul de evaluare a sanatatii populatiei erau hipertensivi", iar acestia "au un risc de 7 ori mai mare de a dezvolta o boala cardiovasculara".

"Aceste boli pot fi prevenite. Daca se iau masuri din timp, nu se ajunge la boala.

Cetatenii trebuie sa inceapa sa fie responsabili de propria sanatate", a afirmat Eugen Nicolaescu, adaugand ca "ministerul are creionate directiile de preventie. Vom incerca sa stabilim detaliile si sa cuprindem aceste obiective in bugetul pe 2014".

Declaratiile au fost facute cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensivitatii care a fost vineri, insa ministrul Sanatatii a avut timp doar sambata pentru conferinta de presa.

In Romania sunt peste 7 milioane de hipertensivi, numar care se situeaza peste media europeana, se arata intr-un comunicat al Aliantei Romane de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA).

"In Romania, numarul persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala se situeaza peste media europeana - 1 din 2 barbati si 1 din 3 femei confruntandu-se cu aceasta afectiune", se arata in comunicat.

ARCHA si Fundatia Romana a Inimii sarbatoresc Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale sub sloganul "Ai grija de inima T.A.-ZI de ZI de ZI!".

Cele doua organizatii invita cetatenii sambata, 18 mai, in Piata Sfatului din Brasov si duminica, 19 mai, in Piata Constitutiei din Bucuresti, incepand cu ora 10,00, la evenimentele adresate cu precadere populatiei generale, unde medici specialisti cardiologi vor evalua gratuit riscul de boala cardiovasculara si vor masura tensiunea arteriala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolaescu preventie hipertensiune, #hipertensivi Romania , #sanatate