Bolile romanilor: diabetul si cancerul

Joi, 28 August 2008, ora 12:29
2097 citiri
Bolile romanilor: diabetul si cancerul

Afectiunile cu cel mai mare risc de imbolnavire in randul romanilor sunt diabetul zaharat, afectiunile cardiovasculare si cancerul de col uterin.

Cel putin asa reiese din rezultatele Programului National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei, prezentate, joi, de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, informeaza Newsin.

Astfel, riscul de diabet zaharat a fost identificat la peste 3,3 milioane de persoane, ceea ce reprezinta 30% din totalul celor care si-au facut analizele, gratuit, dupa ce au primit prin posta taloane de la Ministerul Sanatatii.

Afectiunile cardiovasculare figureaza ca factor de risc la 7% dintre cei care si-au facut investigatiile, iar cancerul de col uterin la circa 2 procente.

Programul National de Evaluarea a Starii de Sanatate a Populatiei a demarat in aprilie 2007, iar in primul an si-au facut analizele 11.104.655 de persoane, adica peste 55% dintre cei care au primit taloanele lansate in acest scop.

Potrivit ministrului Nicolaescu, peste patru milioane de oameni din randul celor care si-au facut investigatiile prezinta risc de imbolnavire, cele mai multe persoane fiind din judetele Cluj, Ilfov si Sibiu.

Statisticile prezentate, joi, de minister sunt bazate pe rezultatele analizelor efectuate de populatie pana la 30 iunie 2008.

Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dabet, #boli cardiovasculare Eugen Nicolaescu, #program , #stiri Eugen Nicolaescu