
Presedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea (UNPR), este de parere ca fostul consilier prezidential Adrian Radulescu poate fi adus la audieri cu mandat, dupa ce acesta a refuzat de trei ori invitatia de a da declaratii in fata comisiei de ancheta.
Nicolicea a declarat, luni, ca a ramas neplacut impresionat de faptul ca Radulescu a refuzat sa se prezinte si a sustinut ca, si daca Hotararea de Infiintare a comisiei parlamentare de ancheta ar fi neconstitutionala, asa cum invoca fostul consilier, ea produce efecte si nu se schimba decat in cazul in care ar fi contestata in instanta si CCR ar declara-o neconstitutionala.
"Consideram ca articolul respectiv fiind in vigoare se aplica. Art. 8 aliniatul 4 din Hotararea de infiintare a comisiei precizeaza ca dispozitiile privind invitarea si prezentarea martorilor se aplica corespunzator. Aceste dispozitii le gasim in Codul de Procedura Civila", a declarat Eugen Nicolicea la Antena3, referindu-se la prevederile privind aducerea cu mandat.
"Ramane ca, maine, cand se intruneste comisia, sa stabilim daca este oportun de a continua procedura", a mai declarat deputatul UNPR.
Anterior, acesta le-a declarat jurnalistilor ca membrii comisiei Nana vor da un vot si daca toti vor fi de acord Adrian Radulescu va fi adus cu mandat in fata comisiei de ancheta parlamentara.
Fostul consilier prezidential i-a transmis, joi, o scrisoare deschisa presedintelui Comisiei parlamentare de ancheta privind achizitia terenurilor din Calarasi, in care a explicat de ce nu vine la audieri.
"O comisie parlamentara de ancheta reprezinta doar o forma de exercitare a controlului parlamentar, deci nu poate avea atributii jurisdictionale", mentioneaza Adrian Radulescu in scrisoarea deschisa citata de Mediafax, in care a explicat ca instituirea unei obligatii in sarcina unui cetatean de a se prezenta pentru a fi audiat in fata unui organism care nu apartine autoritatii judecatoresti contravine dispozitiilor constitutionale referitoare la justitie si la drepturile si libertatile cetatenesti
El a mai sustinut ca obiectivele comisiei sunt "transabilitatea terenurilor instrainate", "verificarea situatiei subventiilor", "verificarea statutului juridic si al raporturilor de proprietate", "verificarea structurii de cultura a exploatatiilor agricole" sau "verificarea legalitatii tranzactiilor cu terenuri", chestiuni la care el nu poate raspunde, neavand competente legale.
... Vezi tot