De ce refuza Camera Deputatilor sa spuna unde si cand a absolvit Facultatea de Drept Eugen Nicolicea: Nu e informatie de interes public

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 21:43
11625 citiri
De ce refuza Camera Deputatilor sa spuna unde si cand a absolvit Facultatea de Drept Eugen Nicolicea: Nu e informatie de interes public
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul PSD Eugen Nicolicea (foto dreapta), unul dintre "generalii" Puterii in batalia pentru modificarea legilor Justitiei in Parlament, sustine ca a absolvit o facultate de drept, dar refuza sa dezvaluie numele ei si anul absolvirii, iar Camera Deputatilor il protejeaza, afirmand ca informatia poate fi dezvaluita public.

Jurnalistul Liviu Avram a fost cel care a inceput o serie intreaga de demersuri pentru a afla ce facultate de drept a absolvit Eugen Nicolicea, in conditiile in care in CV-ul oficial de pe site-ul Camerei Deputatilor social-democratul nu a trecut decat ca a absolvit o facultate de drept, fara sa-i dea numele sau sa precizeze anul absolvirii.

Mai mult, intrebat direct despre acest subiect de un jurnalist de la Adevarul, Eugen Nicolicea a refuzat sa raspunda, avertizandu-l sfidator: "Ma, baiatule, tu chiar nu intelegi? Vrei sa avem altfel de discutii?".

Refuzul indarjit al lui Eugen Nicolicea a dus la o serie de speculatii pe Internet, existand opinii conform carora deputatul, care este chiar presedintele comisiei Juridice, nici n-ar avea studii de drept sau si-ar fi obtinut diploma printr-o echivalare a studiilor absolvite la fosta academie Stefan Gheorghiu.

Adevarul a solicitat oficial, in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice, informatiile care ar fi putut deslusi misterul, insa Camera Deputatilor a refuzat sa le ofere.

"Solicitarile dvs. nu fac obiectul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit dispozitiilor art. 2 lit. b) din Legea nr. 544/2001, prin informatie de interes public 'se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei'.

Astfel cum rezulta din articolul invocat, legea mentionata este aplicabila autoritatilor si institutiilor publice, nu persoanelor fizice, indiferent de statutul sau de functia/ calitatea acestora", a fost raspunsul trimis de Biroul pentru informare publica si relatia cu societatea civila la solicitarea redactiei Adevarul.

Eugen Nicolicea este unul dintre parlamentarii care dezbat modificarile la legile Justitiei si la Codurile Penale, in ciuda protestelor magistratilor, care acuza lipsa de dialog si transparenta.

Un alt membru controversat al comisiei este Steluta Cataniciu (foto stanga), care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Eugen Nicolicea Facultate Drept , #stiri Eugen Nicolicea