Nicolicea: Numele lui Dumnezeu e deja in Constitutie, ii deranjeaza pe niste ciumeti

Vineri, 15 Martie 2013, ora 09:25
3940 citiri
Nicolicea: Numele lui Dumnezeu e deja in Constitutie, ii deranjeaza pe niste ciumeti

Deputatul UNPR afiliat PSD, Eugen Nicolicea, a spus, in contextul discutiilor referitoare la modificarea Constitutiei si la prezenta numelui lui Dumnezeu in textul acesteia, ca acesta este deja in prima lege a tarii si "foarte bine ca e introdus".

Parlamentarul a precizat insa ca Biserica Ortodoxa Romana nu a cerut ca in viitoarea Constitutie sa apara numele lui Dumnezeu.

"Ati vazut propunerile facute de Biserica? Unde scrie de acceptarea numelui lui Dumnezeu in Constitutie, in propunerile Bisericii? Asta este un comentariu al cuiva. (...) La articolul 82, unde este juramantul depus de presedinte, scrie numele lui Dumnezeu. Spune 'Asa sa-mi ajute Dumnezeu'. Sa fie introdus numele... E deja introdus. Si ce deranjeaza, a deranjat pe cineva pana acum?

Este deja introdus in Constitutie si foarte bine ca e introdus. Si pana acum n-a deranjat pe nimeni. De acum incolo vad ca deranjeaza niste ciumeti care nici macar nu stiu despre ce vorbesc", a spus Eugen Nicolicea, pentru Ziare.com.

Politicienii nu-l vor pe Dumnezeu in Constitutie: O asemenea chestiune nu tine de legea suprema

Deputatul a explicat ca a vazut propunerile de la BOR si acestea nu se limiteaza la 'Hai sa scriem numele si gata'.

"Biserica nici n-a cerut. Eu am vazut o alta hartie in care vorbeste despre altceva, despre traditiile crestine, nici macar ortodoxe nu vorbeste samd. Deci atentie la nuante. Asta nu e un subiect. (...) Se comenta ca daca scrie numele lui Dumnezeu nu mai e stat laic. Uite-l ca e in Constitutie si suntem bine-merci stat laic", a subliniat parlamentarul UNPR.

Acesta a explicat ca cererile Bisericii se refereau la traditiile crestine ale romanilor cu care acestia sunt mandri, "care inseamna familie samd".

"Erau niste obiective, dar care nu toate se scriu in Constitutie. Scrie in lege ca religia se preda in scoli, de ce trebuie s-o scrie in Constitutie? Astea sunt niste deziderate generale, n-a spus nimeni ca trebuie scrise in Constitutie, nu toate lucrurile trebuie scrise in Constitutie.

De-aia exista si legi organice. Constitutia se restrange la anumite drepturi si principii dupa care sunt dezvoltate prin legi. Ca religia sa fie obligatorie este suficient daca scriem in lege. Ne-am luat unii dupa altii, nici nu mai stim cine a aruncat piatra la inceput", a afirmat Nicolicea.

Deputatul considera ca initiativa BOR este foarte buna, iar Biserica trebuie sa se implice mai activ in viata romaneasca, "pentru ca, daca s-ar fi implicat mai mult, n-ar mai fi existat atatea nenorociri si blestematii".

"Biserica are multe modalitati de implicare, de la educatie religioasa la educatie spirituala, pana la ajutor - solidaritatea. Neamul nostru nu exista daca nu exista Biserica. Si in perioade de restriste s-au strans in jurul Bisericii. Suntem intr-o perioada de criza, e timpul sa ne strangem in jurul Bisericii. E vorba de traditiile crestine, nu ortodoxe. A vorbi numai de traditiile ortodoxe inseamna sa ignori o parte a populatiei romanesti din Transilvania", a mai spus Eugen Nicolicea.

Biserica vrea ca numele lui Dumnezeu sa apara in viitoarea Constitutie

Articolul 82, alin. (2), din Constitutie, privind validarea mandatului si depunerea juramantului presedintelui Romaniei spune: "Candidatul a carui alegere a fost validata depune in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, urmatorul juramant:

Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Eugen Nicolicea nume Dumnezeu Constitutie, #Eugen Nicolaescu solicitari Biserica Constitutie, #BOR solicitari modificare Constitutie, #Eugen Nicolicea Romania stat laic , #stiri Eugen Nicolicea