O parte din misterul studiilor lui Eugen Nicolicea a fost dezvaluita: Unde a studiat Dreptul deputatul PSD

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 22:18
17536 citiri
O parte din misterul studiilor lui Eugen Nicolicea a fost dezvaluita: Unde a studiat Dreptul deputatul PSD

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele comisiei juridice si unul dintre cei care modifica Legile Justitiei si Codurile penale, a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de "Invatamant la Distanta", au declarat surse care au prezentat si dovezi cotidianului Adevarul.

Jurnalistii de la Adevarul au incercat sa afle unde a urmat studiile in drept acest parlamentar care timp de mai multe mandate s-a ocupat cu adoptarea, amendarea si modificarea celor mai importante legi care privesc justitia, Parlamentul, partidele politice sau regimul incompatibilitatilor.

Intrebat insistent despre studiile sale in drept, Eugen Nicolicea a refuzat sa le raspunda tuturor celor care l-au abordat, iar Camera Deputatilor a refuzat sa dezvaluie marele mister, sustinand ca informatia nu este de interes public.

Citeste mai multe despre: De ce refuza Camera Deputatilor sa spuna unde si cand a absolvit Facultatea de Drept Eugen Nicolicea: Nu e informatie de interes public.

In urma apelului lansat public pe Facebook de jurnalistul Liviu Avram de la Adevarul, un fost profesor al lui Eugen Nicolicea a dezvaluit ca deputatul PSD a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de "Invatamant la Distanta".

Fostul profesor a mai spus ca Nicolicea a fost student "la nivelul anilor 2008 sau 2009" si ca a urmat doar trei ani de facultate, pentru ca a facut doi ani intr-unul singur.

"In acelasi timp facea aceeasi facultate si nevasta, si fiica lui", a mai sustinut profesorul, informatia fiind sustinuta de un document obtinut de la o alta sursa de catre cotidianul citat.

Este vorba despre un centralizator al Universitatii Spiru Haret care contine rezultatele obtinute de studentii la Drept, Anul III, forma Invatamant la Distanta, in sesiunea de examene din iarna anului 2008.

Astfel, printre cei 5.333 de studenti din toata tara, Eugen Nicolicea figureaza la pozitia 2066, avand note cuprinse intre 6 si 10.

Fostul profesor a povestit despre cum luau notele cei care urmau aceeasi forma de invatamant cu Eugen Nicolicea.

"Astia de la Invatamant la Distanta nu veneau deloc la cursuri, invatau de unde puteau si veneau doar in sesiune. Sesiunea dura vreo luna si jumatate, iar examenele se tineau doar sambata. Studentii veneau aici la filiala, se asezau la un calculator si-si bagau o parola. Li de deschidea grila de examen, cu trei variante de raspuns la fiecare intrebare. Corecta era doar o singura varianta, nu erau intrebari in care sa fie corecte doua sau toate trei variantele. Iar intrebarile erau astfel formulate ca daca bifai la toate intrebarile doar varianta A, aveai asigurata nota 5. Nota o primeau pe loc, tot prin calculator", a declarat profesorul pentru Adevarul.

Se pare ca jumatate de mister a fost dezlegat, mai ramane sa se afle daca si unde si-a luat Eugen Nicolicea licenta in drept.

Un alt membru controversat al comisiei speciale care modifica Legile Justitiei si Codurile Penale este Steluta Cataniciu (ALDE), care are interdictie din instanta sa fie in Parlament, dar lucreaza la modificarea Legilor Justitiei.

Citeste si:
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...
Vasile Dîncu anunță câți refugiați din Ucraina ar putea primi România: ”O să putem arăta şi noi partenerilor din NATO că suntem pregătiţi”
Vasile Dîncu anunță câți refugiați din Ucraina ar putea primi România: ”O să putem arăta şi noi partenerilor din NATO că suntem pregătiţi”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri, 26 ianuarie, că țara noastră poate primi, în prezent, mii de refugiați. Declarația a fost făcută în contextul...