Replica lui Nicolicea pentru Iohannis: Ce s-ar intampla daca premierul ar cere demisia presedintelui? Si-ar da-o?

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 13:05
4644 citiri
Replica lui Nicolicea pentru Iohannis: Ce s-ar intampla daca premierul ar cere demisia presedintelui? Si-ar da-o?

Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea (PSD), sustine ca "cererea unei demisii este doar un act de propaganda", deoarece demisia e un act unilateral.

In plus, Nicolicea se intreaba ce s-ar intampla daca premierul i-ar cere demisia sefului statului.

"Eu demult, de multi ani, am explicat faptul ca cererea unei demisii este doar un act de propaganda, de campanie, pentru ca demisia este un act unilateral si ti-o dai daca vrei, daca ai chef. Deci nu are niciun efect solicitarea de demisie", a declarat presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea (PSD).

In ceea ce priveste retragerea increderii, daca termenii sunt cei constitutionali, atunci seful statului isi depaseste atributiunile, pentru ca acest lucru o poate face Parlamentul, prin motiune de cenzura.

"Sa-si imagineze ce s-ar intampla daca premierul, eu sau altcineva ar cere demisia presedintelui", a mai spus Nicolicea.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat vineri demisia premierului Dancila.

"Eu retrag increderea doamnei Dancila. Dupa cum am spus pe 29 ianuarie, Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, dupa care pot sa trag o concluzie. Doamna Dancila nu face fata pozitiei de premier al Romaniei si transforma guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea, solicit public demisia doamnei Dancila din functia de premier", a spus presedintele Iohannis.

Seful statului a sustinut o declaratie de presa in care a subliniat ca premierul nu si-a respectat juramantul depus la preluarea mandatului, dupa ce Viorica Dancila a refuzat sa se prezinte la intalnirea stabilita la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, cu el.

Invitatia catre premierul Dancila a fost lansata de presedinte in urma cu doua zile, dupa ce luni afirmase ca vrea sa medieze conflictul dintre Guvernul Dancila si Banca Nationala a Romaniei, pentru ca s-a mers prea departe cu declaratiile contondente.

Joi, seful statului a anuntat ca se va intalni vineri cu premierul Viorica Dancila, pentru a incerca sa medieze conflictul dintre Guvern si BNR pe tema cresterii inflatiei.

Insa, pe langa tema conflictului dintre Guvern si BNR, la intalnirea de azi ar fi urmat sa se discute si pe subiectul plecarii premierului Viorica Dancila in Israel.

Iohannis a afirmat joi ca o va intreba pe Viorica Dancila in ce calitate a plecat in Israel, "fara sa sufle o vorba" si sa ii dea macar un telefon, din politete.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri, 1 iulie, un mesaj în care susține că în perioada următoarea ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței vor urmări situația din benzinării....
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea ”Curaj pentru România” din cadrul USR a finalizat alegerile interne, iar câștigătorul este Cătălin Teniță, deputat de București. ”Vreau să propun un pact de...