Sotia jurnalista a lui Eugen Nicolicea a devenit sef de serviciu la Transgaz

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 13:25
13360 citiri
Sotia jurnalista a lui Eugen Nicolicea a devenit sef de serviciu la Transgaz

Nicoleta Nicolicea, sotia deputatului PSD Eugen Nicolicea, a fost numita la inceputul anului sef de serviciu la Transgaz, la Unitatea de Management care gestioneaza implementarea proiectului sectiunii romanesti a gazoductului Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria (BRUA).

In trecut, insa, a lucrat mult timp in presa, dar si la Posta Romana sau Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta.

Nicoleta Nicolicea nu este nou venita la Transgaz, arata Profit.ro. Potrivit declaratiei sale de avere depusa la numirea in functie, datata 14 februarie 2017, a lucrat si anul trecut la Transgaz, pe o functie neprecizata. A avut venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei, in medie circa 3.900 lei pe luna, plus diurne de deplasare si tichete de masa in valoare de 9.215 lei, mai arata sursa.

Insa aceste date nu se potrivesc cu cele din ultima declaratie de avere a lui Eugen Nicolicea, din ianuarie 2017. Aici se mentioneaza faptul ca Nicoleta Nicolicea a incasat anul trecut in total 25.346 lei (circa 2.100 lei pe luna) din salariul de consilier la Guvern, plus drepturi de autor de 8.835 de lei ca jurnalist la publicatia online Sursa Zilei.

Si in declaratiile de avere din 2016 ale celor doi soti se mentioneaza tot salariul de consilier la Guvern si drepturile de autor de la Sursa Zilei.

Nicoleta Nicolicea a fost numita consilier la Cancelaria premierului in urma cu trei ani, pe vremea lui Victor Ponta. In guvernul acestuia, Eugen Nicolicea, care atunci facea parte din UNPR, era ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul.

Inainte, Nicoleta Nicolicea a fost membru in Consiliul de Administratie al TVR, in perioada 2010-2013. A mai lucrat si la Posta Romana, din 2011 pana in 2013.

Jurnalist de la inceputul anilor '90, Nicoleta Nicolicea a lucrat la Sursa Zilei, Click!, Cronica Romana si Evenimentul Zilei.

Ce este gazoductul BRUA, care i s-a dat pe mana

In martie anul acesta, Ministerul Energiei a anuntat ca a emis autorizatia de construire pentru proiectul sectiunii romanesti a gazoductului Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria (BRUA). Acesta va interconecta retelele de gaze naturale din cele patru tari, un proiect estimat la peste jumatate de miliard de euro, care va permite exportul gazelor de la Marea Neagra spre Austria.

In septembrie anul trecut, s-a tras pe sub Dunare prima conducta de gaze intre Romania si Bulgaria.

Transgaz a semnat, la inceputul lunii septembrie 2016, la Budapesta, acordul prin care primeste o finantare europeana de 179 de milioane de euro prin Mecanismul Conectarea Europei, pentru lucrarile de pe teritoriul Romaniei la gazoductul BRUA.

Proiectul, care a aparut dupa esecul Nabucco, presupune ca un gazoduct sa strabata teritoriul Romaniei pe o distanta de 528 de kilometri, de la sud, din judetul Giurgiu, spre vest, traversand mai multe judete.

Noul gazoduct va avea o capacitate maxima de livrare de gaze de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria si 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria.

Citeste si:
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Rareș Bogdan, pus la zid în PNL după ce a criticat PSD SURSE
Emil Boc și Florin Cîțu s-au arătat nemulțumiți de atacurile lui Rareș Bogdan la adresa PSD. Cei doi i-au transmis eurodeputatului PNL că pune în pericol guvernarea, susțin surse politice...
Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”
Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”
Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a reacționat joi, 20 ianuarie, la greva STB pe care o consideră ilegală și a solicitat „încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”....