Ce spune Teodorovici de sefa ANAF: Cu totii stam pana vom fi schimbati! Nu sunt multumit de colectare

Vineri, 03 Mai 2019, ora 14:29
10105 citiri
Ce spune Teodorovici de sefa ANAF: Cu totii stam pana vom fi schimbati! Nu sunt multumit de colectare

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a spus vineri, la Nucet (in judetul Dambovita) ca - desi nu e multumit de activitatea ANAF - nu se gandeste inca sa o dea afara pe sefa institutiei, Mihaela Triculescu, instalata in functie la inceputul lui 2019.

La propunerea lui Teodorovici, Viorica Dancila l-a demis in 2018 pe Ionut Misa de la conducerea ANAF tocmai pentru ca institutia ar fi colectat prea putini bani. Intrebat vineri de jurnalisti daca sub conducerea actualei sefe, Mihaela Triculescu, ANAF functioneaza mai bine, ministrul de Finante a declarat ca nu este, inca, multumit. Cu toate acestea, nici nu va propune, momentan, ca Triculescu sa fie schimbata.

"Sarcina pe care orice sef al ANAF (o are - n.red.) este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul.

Vis a vis de partea de colectare, categoric putea sa fie mai buna. Nu pot sa ma declar multumit, nu am sa spun altfel decat este situatia reala.

Fiecare dintre noi stam pana vom fi schimbati. Are obligatia ca pana la final de prim semestru, cand facem prima rectificare, sa ramana in planul de colectare impus de ministrul de Finante.

Pe langa cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie sa le colecteze, obligatia ANAF este de 30%, sa vina masuri mai eficiente de colectare.

Oficial, cand am facut bugetul era 28%, dar obligatia era sa vina cu masuri mai eficiente pentru a creste la 30%. Stiu ca nu este simplu, dar Romania are nevoie de bani pentru a face si mai multe, pentru ca nevoile sunt foarte mari", a spus ministrul.

Teodorovici a precizat ca spera ca prima rectificare bugetara a acestui an sa fie facuta la finele lunii iulie, iar aceasta sa fie pozitiva.

In presa au aparut, in ultimele zile, mai multe informatii cu privire la faptul ca Eugen Teodorovici ar fi nemultumit de ritmul greoi in care lucreaza ANAF si ca ar lua in calcul inlocuirea din functie a Mihaelei Triculescu.

Citeste si Teodorovici: ANAF are obligatia sa aduca venituri de 30% din PIB, in crestere cu 6 miliarde de lei

Citeste si:
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...
Emil Boc, critici fără o destinație clară: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
Emil Boc, critici fără o destinație clară: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
Primarul PNL al Clujului, Emil Boc, a lansat mai multe critici și avertismente, fără o adresă clară, afirmând că a „tras mai multe semnale de alarmă” cu privire la criza gazului, despre...
Comentarii
LUPTAdeCLASA
rank 5
O sa ii traga un pumn in nas Valcov-Cavou.
MosGerila
rank 5