Activitatea Colegiului National de Informatii a fost suspendata, certificatul lui Eugen Teodorovici a fost anulat

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 13:48
5044 citiri
Activitatea Colegiului National de Informatii a fost suspendata, certificatul lui Eugen Teodorovici a fost anulat
Foto: Facebook / Eugen Teodorovici

Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" a desemnat o comisie de specialitate care a verificat modul in care a obtinut Eugen Teodorovici certificatul de absolvire a Colegiului National de Informatii (CNI), decizia finala fiind de anulare a certificatului si suspendare a activitatii colegiului.

Intr-un comunicat de presa postat miercuri pe site-ul ANIMV se precizeaza ca respectiva comisie a verificat "respectarea procedurilor de obtinere a diplomei de absolvire".

Demersul a fost facut dupa ce Eugen Teodorovici, in prezent ministru de Finante, s-a laudat public intr-o emisiune de televiziune de anul trecut ca a primit acasa diploma obtinuta in 2013.

"De asemenea, in urma deciziei comune a conducerii ANIMV si CNI, Comisia a demarat verificari in privinta tuturor absolventilor acestor cursuri, de la infiintarea CNI si pana in prezent. Mentionam ca pe parcursul verificarilor, activitatea Colegiului National de Informatii este suspendata", se mai arata in comunicatul citat.

Comisia a stabilit ca Teodorovici s-a inscris la colegiu, a incheiat un contract de studii cu ANIMV, a platit taxa de scolarizare, dar:

  • "nu a sustinut evaluarile la cele trei discipline pentru care i-au fost acordate note;
  • nu a sustinut examenul de certificare a competentelor;
  • nu a ridicat personal certificatul de absolvire, de la sediul ANIMV
"

In aceste conditii, tinand cont de prevederile legale in vigoare, "se impune anularea certificatului de absolvire", precizeaza sursa citata.

In comunicat se mai arata si ca "persoanele responsabile de incalcarea procedurilor de evaluare si acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relatie contractuala cu Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul' sau cu Serviciul Roman de Informatii".

In luna octombrie, Eugen Teodorovici a declarat intr-o emisiune la TVR ca are diploma obtinuta la Academia Nationala de Informatii a SRI, chiar daca nu a mers niciodata la cursuri. Ba mai mult, el a dezvaluit ca diploma i-ar fi fost adusa de cineva.

Declaratiile au starnit un adevarat scandal public, in contextul in care in mass-media aparusera deja acuzatii privind modul controversat in care anumiti politicieni ar fi obtinut diplome de la ANIMV.

Citeste mai multe despre: Teodorovici are diploma de la Academia Nationala de Informatii a SRI, dar nu a fost niciodata la cursuri: Mi-a fost adusa.

C.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Teodorovici diploma anulata CNI, #activitate suspendata academie SRI , #ministrul Finantelor Publice