Arogantele lui Teodorovici in fata oamenilor care se lupta cu statul sa faca un spital pentru copii

Vineri, 15 Martie 2019, ora 16:22
10422 citiri
Arogantele lui Teodorovici in fata oamenilor care se lupta cu statul sa faca un spital pentru copii
Foto: captura video

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a coborat in fata institutiei, cum anuntase, pentru a se alatura protestului de 15 minute pentru autostrazi. El a fost insa asteptat de reprezentanti ai mai multor ONG-uri, in frunte cu Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, care fac primul spital din Romania din ultimii 30 de ani.

Ele au semnalat inca de zilele trecute ca ONG-urile sunt in pericol sa nu mai poata primi sponsorizari de la companii, pentru ca Ministerul de Finante le obliga sa se inscrie intr-un registru pe care nu l-a infiintat inca. Termenul limita pentru inscrieri este 1 aprilie, deci statul mai are doar doua saptamani pentru a infiinta o entitate noua.

"Ne-am oprit activitatea 15 minute, pornind de la campania #sieu si am venit aici sa protestam pentru abuzul pe care il comiteti din nou asupra ONG-urilor cu acest registru in care ne cereti sa dam declaratii pe propria raspundere, cum ca noi ne facem activitatea in baza motivului pentru care ne-am infiintat si ne cereti, de asemenea, sa ne ducem la Directia de Impozite si Taxe, care este in subordinea MFP, a ANAF, ca sa obtinem de acolo o hartie prin care sa dovedim din nou ca noi ne platim taxele si impozitele, de parca nu stiti ca deja le platim", i-a transmis una dintre ele lui Teodorovici.

Ministrul PSD le-a informat pe reprezentantele ONG-urilor ca a publicat, joi noapte, proiectul pentru infiintarea registrului in cauza, deci, sustine el, nu vor fi probleme si le-a invitat in biroul sau la minister sa ii spuna daca au propuneri de modificare.

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu i-au spus ca ii vor trimite cu siguranta, insa in acel moment nu au cum sa-i spuna, de vreme ce proiectul abia a fost publicat noaptea trecuta.

Ele l-au intrebat pe ministru si de ce este nevoie de aceasta masura birocratica ce afecteaza si activitatea Fiscului, si a ONG-urilor.

Teodorovici a avut aceeasi atitudine sfidatoare pe care a demonstrat-o si la cele mai recente dezbateri pe buget din Parlament.

"Eu am coborat din bun simt, nu sunt aici sa fiu luat la intrebari. Daca stiti de unde a plecat, e o recomandare a Curtii de Conturi care spune foarte clar ca aceste fonduri trebuie sa stim exact unde se duc", a raspuns arogant Teodorovici.

Teodorovici anuntase, cu putin timp inainte de ora 15:00, ca se va alatura protestului pentru autostrazi si va cobori in fata ministerului, alaturi de cativa colegi. La ora 15:00 fix, insa, in fata institutiei se aflau doar doua femei, ministrul coborand spre finalul sfertului de ora.

Iata cum au protestat romanii din toata tara si de peste hotare: Revolta nationala sieu in imagini: "Vrem autostrada!" (Foto&Video)

Citeste AICI si mesajele celor care s-au alaturat protestului 15 minute #sieu

Citește și:
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Klaus Iohannis merge din nou la Bruxelles. Principalele subiecte pe care le va discuta șeful statului cu liderii europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, care vor avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei,...
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut miercuri, 22 martie, precizări privind acordul dat de Ucraina pentru măsurătorile de pe Canalul Bîstroe și Brațul Chilia, ”pentru a nu...
#Teodorovici replica nesimtita Facem Spital, #Teodorovici protest , #ministrul Finantelor Publice