De ce vrea PSD sa impoziteze doar pensiile speciale de peste 10.000 lei? USR explica cine ramane cu pensia neatinsa

Luni, 15 Iulie 2019, ora 23:15
17639 citiri
De ce vrea PSD sa impoziteze doar pensiile speciale de peste 10.000 lei? USR explica cine ramane cu pensia neatinsa
Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax Foto/ Hepta.ro

Reprezentantii USR au transmis ca, in incercarea de a acoperi "gaura uriasa la bugetul de stat", ministrul de Finante Eugen Teodorovici nu a mentionat ca taxa de solidaritate, aplicata la un prag de 10.000 de lei, va viza maximum jumatate din pensiile speciale, iar celelalte vor ramane intregi.

"Cu un ochi la gaura uriasa din bugetul de stat si cu celalalt la viitoarele alegeri, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a vorbit despre introducerea unei <> pentru pensiile speciale care depasesc 10.000 de lei. Ministrul aspirant la statutul de candidat la Presedintie nu a spus, insa, ce nivel va avea taxa de solidaritate. Cum nu a spus nici ca, aplicand-o de la un prag de 10.000 de lei, ea va viza maximum jumatate din pensiile speciale, celelalte ramanand intregi bine mersi", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a USR.

Sursa citata explica faptul ca in cazul pensiilor unor categorii precum fosi parlamentari, functionari publici parlamentari, diplomati, angajati ai instantelor si parchetelor sau ai Curtii de Conturi pensia medie este sub 10.000 de lei.

"Pe datele Casei Nationale de Pensii aferente lunii mai 2019, pensia medie a celor 3.790 de fosti magistrati este de 18.180 lei, iar pensia media a celor 1.452 de fosti angajati din sistemul aeronautic civil este de 10.875 lei. In cazul celorlalte categorii - fosti parlamentari, functionari publici parlamentari, membri ai Corpului diplomatic, angajati ai instantelor si parchetelor si reprezentanti ai Curtii de Conturi - pensia medie este sub 10.000 de lei, de unde putem deduce ca sunt mai putini beneficiari peste pragul indicat de Teodorovici", completeaza sursa mentionata.

USR mai atrage atentia ca Teodorovici nu a facut referire la pensiile de serviciu ale celor care au lucrat in sistemul de siguranta publica sau in serviciile de informatii.

"Ministrul de Finante nu a spus nimic nici despre pensiile de serviciu ale celor care lucrat in sistemul de siguranta publica si in servicii, chiar daca este vorba despre peste 140.000 de beneficiari, iar pensiile sar bine, in unele cazuri, peste pragul de 10.000 de lei. In plus, sa nu uitam ca PSD si-a descoperit <> pentru plafonarea pensiilor speciale dupa ce, in urma cu circa doua saptamani, Guvernul a dat prin OUG pensii speciale primarilor, sefilor de CJ-uri si adjunctilor acestora, pe motiv ca au un <>", au conchis reprezentantii USR, in postarea de pe reteaua de socializare.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat, luni, ca in sedinta Comitetului Executiv National PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depasesc aceasta suma urmand a le fi aplicata o "taxa de solidaritate".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...