Ministrul Finantelor: Nu cumva anumite companii au adus cativa instigatori la protest? Guvernul trebuie schimbat doar la vot!

Miercuri, 15 August 2018, ora 08:33
11926 citiri
Ministrul Finantelor: Nu cumva anumite companii au adus cativa instigatori la protest? Guvernul trebuie schimbat doar la vot!
Foto: Facebook/Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat marti seara, la Antena 3, ca s-a ajuns la o stare de tensiune si de conflicte care se intretin continuu si tot mai accentuat, iar oamenii pot avea nemultumiri si pot contesta "pana la o anumita limita", el spunand ca "trebuie sa fie foarte clar - un Guvern nu mai trebuie schimbat altfel decat la vot". Teodorovici sustine ca, daca Guvernul ia o decizie care nu convine unor companii, "cine poate sa creada ca acele companii nu vor avea un interes sa aduca in strada cativa instigatori".

"Fiind de foarte multi ani in administratie, asa ceva nu am mai vazut. (...) Este o situatie la care nu credeam ca se va ajunge in Romania (violentele de la protestul din 10 august - n.r.) O stare de tensiune, de conflicte si care, din pacate, vad ca se intretin in mod continuu si din ce in ce mai accentuat. Ma uit in zona guvernamentala si ma uit la cei care sunt in Piata, clameaza anumite lucruri.

E o nemultumire, este liber sa conteste, dar pana la o anumita limita, pentru ca trebuie sa ne fie foarte clar - un Guvern nu mai trebuie schimbat altfel decat la vot. (...) Daca dam dovada inca o data ca ne schimbam guvernele in alt mod decat prin vot, atunci foarte clar e o slabiciune pentru cei de afara care pot avea interese", a declarat Eugen Teodorovici.

Acesta se intreaba ca, daca Guvernul ia o masura care nu convine unor companii, "cine poate sa creada ca acele companii nu vor avea un interes sa aduca in strada cativa instigatori".

"Daca ministrul de Finante sau Guvernul aplica o masura care este contrara interesului unor anumite companii din Romania si din lume, cine poate sa creada ca acele companii nu vor avea un interes sa aduca in strada cativa instigatori, cu potentialul financiar pe care il au si nu numai, pentru a instiga, pentru a crea o problema falsa? Este o ipoteza care se poate intampla. (...) Nu se schimba Guvernul in strada. Guvernul se schimba la vot democratic", a mai precizat Teodorovici.

Ministrul Finantelor a relatat un moment in care iesea din Guvern, iar mai multi tineri au aruncat cu apa in el si i-au adresat injurii. El a spus ca "s-a ajuns prea departe".

"Eram chiar in Piata Victoriei, ieseam din Guvern cu masina si cativa tineri, trecand chiar prin mijlocul intersectiei, aruncand cu apa, cel putin sper sa fi fost doar apa, nu ce au avut jandarmii zilele trecute (...) aruncand fel de fel de vorbe urate, filmand. Unde s-a ajuns? Poate iesim cu copiii undeva in oras, ca orice om. Ne putem astepta la orice? Adica, totusi, s-a ajuns mult prea departe", a mai sustinut ministrul.

Totodata, el a spus ca presedintele Klaus Iohannis a incalcat legea si Constitutia cand a lansat atacuri la adresa PSD, in cadul Consiliului national al PNL.

"Urmaresc actiunile sale (ale presedintelui - n.r.) in ultima perioada. La Consiliul national al PNL te duci acolo si acuzi politic un alt partid, susti vadit politic o anumita formatiune. Nu mai vorbesc de incalcarea legii in litera sa (...), dar deja incalc Constitutia. (...) Dansul fiind presedintele romanilor, pai fi primul care da un exemplu, adica invita prim-ministrul la Ziua Marinei sau mergi si te plangi la televizor ca ti s-au taiat banii in mod nejustificat", a adaugat Eugen Teodorovici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#ministrul finantelor companii platit instigatori protest , #ministrul Finantelor Publice