Teodorovici ar fi vrut de la Iohannis o analiza a proiectului de buget

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 21:26
3417 citiri
Teodorovici ar fi vrut de la Iohannis o analiza a proiectului de buget
Foto: Facebook/Orlando Teodorovici

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, si-ar fi dorit ca Presedintia sa prezinte public, pentru dezbatere, o analiza privind proiectul de buget pe 2019. Mai mult, marturiseste ca a asteptat ca Iohannis sa il sune.

"Mi-as dori foarte mult o analiza pe care presedintia sa o puna in mod public pentru prezentare, pentru dezbatere. Critici am vazut ca sunt foarte multe, dar nejustificate. Noi am prezentat public bugetul, s-a dezbatut in Parlament, am aratat cifre, sumele, locurile de unde vin aceste sume.

M-as fi asteptat ca ministru de Finante sa fiu sunat. Am cerut o discutie la instaurarea colegului meu, domnul vice prim-ministru Suciu, cand am fost la Parlament, l-am rugat pe domnul presedinte pe scurt sa avem o discutie legata de buget. (...) Din pacate nu se doreste un astfel de dialog, pe date concrete, pentru a vedea exact daca temerile domnului presedinte sunt sau nu justificate", a spus Teodorovici, la Romania TV.

Intrebat daca a avut vreun contact cu Departamentul de analiza economica de la Administratia Prezidentiala, ministrul Finantelor a raspuns ca absolut deloc, doar a existat "o intentie" din partea Presedintiei de a suna in minister pentru anumite intrebari.

"Nu. Absolut deloc. A fost o intentie din partea presedintiei de a suna in interiorul ministerului, fara ca eu sa stiu acest lucru, pentru a pune anumite intrebari. Si eu i-am rugat pe colegii mei sa faca aceasta solicitare catre cei de la Presedintie daca au de cerut ceva sa o faca in mod oficial, cum este normal sa o faca si punem la dispozitie orice fel de date (...) . toate erau puse si pe site, dar orice alte intrebari, oricand a fost cazul, am raspuns in mod oficial. Si anul trecut, cand cerea Presedintia ceva raspundeam in scris, nu e nimic de ascuns, totul e transparent, a afirmat Teodorovici.

In ceea ce priveste data la care am putea avea un buget, seful de la Finante a raspuns ca din momentul emiterii motivarii Curtii Constitutionale in maximum o zi sau doua ar putea fi publicat bugetul in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind ca actul normativ este constitutional. Pe 22 februarie, seful statului a trimis CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul in curs.

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

"Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceti un buget sanatos pentru Romania! Parlamentul are ocazia, dar in primul rand responsabilitatea sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul chiar sa fie unul pentru dezvoltarea Romaniei", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit sa comenteze decizia Curtii Constitutionale cu privire la Legea bugetului de stat, insa a subliniat ca bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false si l-a catalogat din nou drept unul al "rusinii nationale".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#buget Iohannis Orlando Teodorovici , #ministrul Finantelor Publice