Teodorovici ar fi vrut de la Iohannis o analiza a proiectului de buget

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 21:26
3362 citiri
Teodorovici ar fi vrut de la Iohannis o analiza a proiectului de buget

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, si-ar fi dorit ca Presedintia sa prezinte public, pentru dezbatere, o analiza privind proiectul de buget pe 2019. Mai mult, marturiseste ca a asteptat ca Iohannis sa il sune.

"Mi-as dori foarte mult o analiza pe care presedintia sa o puna in mod public pentru prezentare, pentru dezbatere. Critici am vazut ca sunt foarte multe, dar nejustificate. Noi am prezentat public bugetul, s-a dezbatut in Parlament, am aratat cifre, sumele, locurile de unde vin aceste sume.

M-as fi asteptat ca ministru de Finante sa fiu sunat. Am cerut o discutie la instaurarea colegului meu, domnul vice prim-ministru Suciu, cand am fost la Parlament, l-am rugat pe domnul presedinte pe scurt sa avem o discutie legata de buget. (...) Din pacate nu se doreste un astfel de dialog, pe date concrete, pentru a vedea exact daca temerile domnului presedinte sunt sau nu justificate", a spus Teodorovici, la Romania TV.

Intrebat daca a avut vreun contact cu Departamentul de analiza economica de la Administratia Prezidentiala, ministrul Finantelor a raspuns ca absolut deloc, doar a existat "o intentie" din partea Presedintiei de a suna in minister pentru anumite intrebari.

"Nu. Absolut deloc. A fost o intentie din partea presedintiei de a suna in interiorul ministerului, fara ca eu sa stiu acest lucru, pentru a pune anumite intrebari. Si eu i-am rugat pe colegii mei sa faca aceasta solicitare catre cei de la Presedintie daca au de cerut ceva sa o faca in mod oficial, cum este normal sa o faca si punem la dispozitie orice fel de date (...) . toate erau puse si pe site, dar orice alte intrebari, oricand a fost cazul, am raspuns in mod oficial. Si anul trecut, cand cerea Presedintia ceva raspundeam in scris, nu e nimic de ascuns, totul e transparent, a afirmat Teodorovici.

In ceea ce priveste data la care am putea avea un buget, seful de la Finante a raspuns ca din momentul emiterii motivarii Curtii Constitutionale in maximum o zi sau doua ar putea fi publicat bugetul in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind ca actul normativ este constitutional. Pe 22 februarie, seful statului a trimis CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul in curs.

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

"Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceti un buget sanatos pentru Romania! Parlamentul are ocazia, dar in primul rand responsabilitatea sa faca rapid corectiile necesare, astfel incat bugetul chiar sa fie unul pentru dezvoltarea Romaniei", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit sa comenteze decizia Curtii Constitutionale cu privire la Legea bugetului de stat, insa a subliniat ca bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false si l-a catalogat din nou drept unul al "rusinii nationale".

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...