Teodorovici vrea sa poata amenda jurnalistii care nu verifica informatiile: Daca nu exista in lege, o sa propun eu

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 07:35
5474 citiri
Teodorovici vrea sa poata amenda jurnalistii care nu verifica informatiile: Daca nu exista in lege, o sa propun eu
Foto: facebook / Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, vrea ca presa din Romania sa nu mai publice informatiile inainte de a le verifica si spune ca va propune modificarea legii pentru ca jurnalistii care nu fac asta sa poata fi amendati.

Declaratiile au fost facute in contextul scandalului declansat de senatorul PNL Florin Citu, care a sustinut ca angajatilor din minister li se cere sa masluiasca datele privind executia bugetara pe anul 2018.

Ministrul Teodorovici sustine ca acuzatia este "o bazaconie totala si o imbecilitate", adaugand ca presa din Romania ar trebui sa verifice astfel de informatii inainte de a le publica.

"Nu stiu daca presa este obligata prin lege sa verifice inainte informatiile si pe urma sa le publice - dar o sa verific personal acest lucru - si daca nu exista in lege, o sa propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amenda. (...) Nu e corect sa dezinformezi populatia", a declarat Eugen Teodorovici.

In acelasi timp, insa, ministrul nu a dorit sa confirme sau sa comenteze informatia aparuta in spatiul public conform careia a trimis o scrisoare premierului Viorica Dancila in care cere inlocuirea lui Ionut Misa de la conducerea ANAF.

Senatorul liberal Florin Citu a scris, marti, pe pagina de Facebook ca va informa Eurostat privind manipularea indicatorilor economici in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare si cere ca experti ai opozitiei sa verifice corectitudinea executiei bugetare.

Citu i-a cerut ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, sa permita unei echipe de experti ai opozitiei sa verifice corectitudinea executiei bugetare.

"Voi informa Eurostat de manipularea indicatorilor economici in Romania in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare. In cazul in care nu vom reusi vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se intampla in gradina celui care pentru sase luni de zile va prezida sedintele ECOFIN", a spus Citu.

#Teodorovici amenda jurnalisti, #Teodorovici Citu date modificate buget , #ministrul Finantelor Publice