Articol citit de 11348 ori
Pierderi
Parghii economice exista intotdeauna.
Dar sunt de ambele parti !
Poti sa-ti pui cusma prostiei si sa pui taxe impozite aiurea, nu-i o problema. Efectul insa poate fi crancen. Si nu odata se poate ajunge la extreme.
Sa ne inchipuim ca RSR nu mai are acces la nici un credit incepind de maine. Guvernul are orele numarate !
Din telefonie?
Pai ce mari companii avem?
Vodafone: profit net 59336713 (brut 86112811)
Orange: profit net 319346139 (brut 369692369)
RCS&RDS: profit net 294551920 (brut 294553497)
Singurii pe minus sunt...
Telekom: pierderi 216827402 (2016, datele pentru 2017 nu sunt disponibile pe site-ul mfinante)
Cum sa anunti modificari de taxe pe veniturile companiilor cu 2 sapt
inainte de intrarea in noul an fiscal??? asa ceva!!!
De retinut: orice taxare suplimentara a unei companii are efect imediat asupra produselor/serviciilor comercializate de aceasta, in final consumatorul final este cel ars la buzunar.
"Pentru ca putem"
PSDraknea poate orice...
1.Stimate, Rafalle! Cele 4 grupe de firme aratate si vizate de
majorarea impozitelor sint mereu fara profit si este datoria fiscului si Guvernului sa aplice un sistem de impozitare, de pe urma caruia Statul Roman da aiba beneficii pentru utilizarea de catre acestea a "bunurilor publice" nationale:utilizarea fortei de munca, a infrstructurii nationale de toate felurile, etc. si sa contribuie la dezvoltarea economica - sociala a Romaniei!Tehnicile de eludare a impozitarii sint diverse, iar ele sint specialiste in a le identifica si utiliza in dezavantajul nostru!
Aceasta impozitare la nivelul mediu european al domeniilor respective este fireasca si Romania NU mai trebuie sa ramina fraierul Europei!
Sint imense motvele pentru care Guvernul si P.S.Democrat trebuie criticate dar in cazul de fata trebuie sustinuta si de LIBERALI politica fiscala corecta si realista, in folosul tarii!
3.Oare nu intreaga Uniune cauta sa gaseasca cai si mijloace pentru corecta impozitere a multinationalelor?
Pina cind putem permite, ca acestea sa plece nu doar cu profitul (de regula neinvestit in tara) din Romania si in plus - strigator la cer - si cu "profitul II" rezultat din plati modice de impozite???
4.Este regretabil ca Liberalii nu sustin din motive de imagine - ceeace este corect si necesar pentru crestera averii nationale - impozite corecte nu doar pentru buticarul si comerciantul din serviciile romanesti - ci si pentru tot comertul, serviciile si afacerile romanesti sau straine din Romania!
Fara un echilibru corect intre ce primim si ce dam la multinationale, insasi UE sufera ca imagine si sansa de supravietuire si dezvoltare viitoare...
Domnule Caliman
O schimbare de asemenea proportii se discuta luni si luni de zile in mod transparent, invitand la discutii inclusiv reprezentantii mediului de afaceri. Schimbarile se anunta cu minim 6 luni inainte, pentru ca planurile de afaceri ale firmelor sa se poata totusi baza pe ceva.
Sa faci asemnea modificari miercuri dimineata prin OUG, dupa ce a facut circ seful partidului duminica seara, visandu-se o corcitura de Orban cu Chavez, fara consultari, fara macar publicarea propunerii undeva, e dementa pura.
Sa nu uitam, guvernarea asta are o majoritate parlamentara confortabila de aproape sapte ani!
1.Stimate d-le V_sile, de doua decenii impozitele de la
multinationale sint modice in raport cu anvergura si veniturile lor - iar ele stiau si stiu bine acest lucru!Daca de abia acum un guvern a decis sa "rupa mita" in doua, asta nu afecteaza cu nimic multinationalele care au intotdeauna o viziune "prospectiva" asupra viitorului si sint pregatite sa infrune o realitate (previzibila) ca aceasta.Regret ideologia anti-multinationale, deoarece totul poate si trebuie rezolvat prin analize si decizie economica comuna nationala si UE.
O tara NU poate merge inainte fara a avea relatii comerciale sau fiscale corecte cu proprii antreprenori si cu cei straini!In fapt se asigura o "egalitate" de tratament fiscal intre antreprenorii si afacerile nationale si cele straine, care pina la acest MOMENT ZERO au fost mereu aminata de teama reactiei strainatatii!Repet insa, ce reactie negativa poate avea o astfel de masura, din moment ce insasi UE se pregateste pentru JUSTA impozitare a multinationalelor?Credeti ca specialistii nostri in economie nu cunosc bine situatia financiara si masura in care o firma sau alta evita corecta impozitare?
2.Aceasta masura si pozitia Estului este unitara in privinta calitatii produselor si cresterii contributiei fiscale a intreprinderilor straine, asa ca este vremea de a nu mai fi tara "defavorizata" si la acest capitol...
3.In ce ma priveste, ca analist economic, as sugera Guvernului cind ajunge la Presedentia UE, sa ceara UE cedarea gratuita (platita de UE ca bani/ajutor pentru dezvoltare)a unui procent anual de actiuni de la firmele straine care opereaza utilitatile din Romania, incit sa avem controlul national minimal asupra domeniilor strategice, iar sumele provenite din dividende sa alimenteze DEZVOLTAREA Economica a Romaniei, nu a tarilor (deja) dezvoltate!
Aceasta ar fi minima "reparatie" la cedarea fara conditii si participatie romaneasca a utiitatilor de electricitate, gaze, comunicatii, apa si canal, etc. strainatatii, in dauna Bugetului si poporului roman!Cu ce bani si resurse sa se dezvolte economic si industrial Romania, daca tot ce avem in tara apartine si este exploatat NUMAI in favoarea Capitalului Strain?
(Caliman I. Eugen analist independent - dezvoltare economica.)
Alooooooooooooo
Ce a facut ANRE,Oficiul Concurentei.Oficul pentru protectia consumatorului,Corpul de control al guvernului si-au indeplinit obligatiile de serviciu pana acum.Daca da foarte bine exista rapoarte din care rezulta aceasta masura, daca nu au fost sanctionati.Unde este prevederea legala care pedepseste comportamentul imoral al unor societati.Daca exista aceasta prevedere se iau banii si pe anii precedenti in care a fost practicat acest comportament imoral.Reprezentantii statului in consiliile de supraveghere au actionat incorect, luand mii de euro/luna,nu ar trebui sa dea inapoi veniturile luate pentru incalcarea unor principii de moralitate.Uniunea Europeana a fost informata, axista avizul, sau urmeaza copii nostrii sa plateasca ani multi ca in cazul ajutoarelor de stat date fara avizul UE.Se pare ca nu am invatat sa devenim seriosi nici acum, una semnam si alta facem.Dupa multe decizii proaste luate privind reorganizarea productiei de energie electrica si termica si a gazelor naturale ,constructia unor piete neconcurentiale in aceste sectoare si liberalizarea necontrolat a preturilor , vrem sa scoatem castenele din foc cu mana populatiei ,arucand aceste fumigene.