Codul Fiscal incinge spiritele. Ministrul Finantelor acuza Opozitia de ipocrizie: Atunci de ce l-ati votat?

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 15:31
5339 citiri
Codul Fiscal incinge spiritele. Ministrul Finantelor acuza Opozitia de ipocrizie: Atunci de ce l-ati votat?
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Dupa ce Klaus Iohannis a trimis Codul Fiscal la reexaminnare, Eugen Teodorovici a avut o reactie foarte dura fata de pozitia PNL, care a cerut masuri concrete in aplicarea Codului Fiscal.

Anterior, PNL-ul votase in Parlament, alaturi de coalitie, pentru adoptarea Codului Fiscal.

Codul fiscal incinge spiritele - LIVE

"Permiteti-mi sa sesizez cea mai vizibila incoerenta in politica Opozitiei. Domnul Predoiu cere PSD un plan de masuri concrete in aplicarea Codului Fiscal.

As vrea sa il intreb pe domnul Predoiu: atunci cand partidul pe care il reprezinta a votat pentru aprobarea Codului Fiscal, atat in Comisia de Buget Finante din Camera Deputatilor, cat si in Plenul Parlamentului, unde era aceasta nevoie urgenta pentru un plan de masuri?!", scrie pe Facebook Eugen Teodorovici, intr-un mesaj titrat "Ipocriza Opozitie".

De asemenea, Teodorovici il mai intreaba pe co-presedintele PNL, Catalin Predoiu, daca stie ce a votat la finalul lunii iunie, cand a fost aprobat Codul Fiscal.

"Sau daca sunteti nemultumit, domnule Predoiu, de masurile din Codul Fiscal, as putea sa va intreb ce ati votat? Stiti ce ati votat? Sau daca nu erati de acord cu prevederile Codului, de ce ati votat pentru aprobarea lui?!

Nu mai amintesc de amendamentul privind reducerea TVA la 19%, in loc de 20%! Cand v-ati felicitat pentru reducerea TVA cu un punct procentual, amendament pe care si l-a asumat colega Vass, nu v-ati gandit si la ce masuri erau necesare?! Apoi, aud extrem de des lideri ai Opozitiei clamand ca exista masuri nesustenabile in Codul Fiscal. Care sunt acestea?

Astept cu nerabdare din partea Opozitiei si altceva in afara de generalitati populiste care, in viziunea domniilor lor, tin loc de arma politica!", conchide Teodorovici.

Anterior, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat ca aplicarea cu "succes" a Codului Fiscal trebuie precedata de reformarea economiei, precizand ca aceasta abordare a fost o "atitudine constanta" a formatiunii liberale.

Scandalul de vara - Codul Fiscal a incins scena politica

Scena politica s-a incins, vineri, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu promulga Codul Fiscal in actuala forma si a cerut Parlamentului sa-l reexamineze.

Klaus Iohannis a avertizat ca masurile prevazute "ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale", pozitie reiterata si de Cosmin-Stefan Marinescu, consilierul presedintelui Klaus Iohannis pe politici economice si sociale.

O reactie imediata a venit de la premierul Victor Ponta, care a acuzat ca decizia lui Klaus Iohannis "este pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost", fiind luata "in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei". Acesta a apreciat ca "noul PNL este condus de reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice" care "se vor sinucide jalnic".

Iohannis nu promulga Codul Fiscal, Teodorovici vrea sa-l fenteze: Va fi o surpriza neplacuta pentru cei care s-au opus azi

Replica Opozitiei nu s-a lasat mult asteptata. PNL, prin vocea lui Ludovic Orban, a acuzat ca judecata lui Victor Ponta este afectata de vizitele la DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Teodorovici opozitie ipocrizie, #cod fiscal ipocrizie Opozitie , #ministrul Finantelor