Iohannis si-a trimis consilierii sa afle ce au de spus Teodorovici si Toader despre rectificare

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 12:02
14611 citiri
Iohannis si-a trimis consilierii sa afle ce au de spus Teodorovici si Toader despre rectificare
Foto: Hepta.ro

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi urmat sa se intalneasca joi cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre rectificarea bugetara.

Seful statului o invitase pe Viorica Dancila, dar aceasta a anuntat ca pleaca intr-o vizita in Spania si i-a delegat pe cei doi ministri sa mearga la Palatul Cotroceni.

Intalnirea nu apare nici pe agenda presedintelui Iohannis, nici pe cea a celor doi ministri.

UPDATE 11:30 - Teodorovici si Toader au ajuns la Palatul Cotroceni la ora 11.30, fiind primiti de doi consilieri.

"Ministrul Finantelor publice si Ministrul Justitiei au fost primiti la Palatul Cotroceni de catre Mihaela Ciochina, consilier prezidential - Departamentul Legislativ, si Cosmin Marinescu, consilier prezidential - Departamentul Politici Economice si Sociale", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

UPDATE 12:02 - Intalnirea de la Palatul Cotroceni s-a incheiat. Cei doi ministri au plecat fara sa faca delcaratii.

Viorica Dancila a Plecat in Spania

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat miercuri ca la intalnirea de joi cu presedintele Klaus Iohannis vor merge el si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, tinand cont de faptul ca premierul Viorica Dancila se afla in Spania.

"Tinand cont de invitatia domnului presedinte pentru maine, invitatie lansata doamnei prim-ministru de a participa la o sedinta la Palatul Cotroceni, cu toate ca se cunostea programul de vizite externe pentru doamna Dancila, totusi invitatia a fost lansata.

In aceasta situatie, doamna premier a decis ca la aceasta reuniune sa merg eu, alaturi de domnul ministru Tudorel Toader. Delegatia de maine la Cotroceni va avea doi membri ai Cabinetului, in speta ministrul de Finante si ministru de Justitie", a precizat Eugen Teodorovici.

Ministrul a spus insa ca este posibil ca presedintele Klaus Iohannis sa anuleze intalnirea, tinand cont rectificarea bugetara, tema discutiei, a fost aprobata miercuri.

"Este posibil sa contramandeze intalnirea. Daca motivul invitatiei trimisa catre dna prim-ministru a fost rectificarea bugetara, in mod normal, pentru actuala rectificare temei nu exista. Pentru urmatoarea rectificare, pentru a clarifica toate lucrurile e bine sa fie o astfel de discutie, sa evitam situatii similare celei de ieri", a adaugat Teodorovici.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a chemat Guvernul la consultari pe tema rectificarii bugetare. Astfel, seful statului asteapta Executivul la Cotroceni joi la ora 11:00, anunta Administratia Prezidentiala.

Insa conform programului premierului Viorica Dancila, joi seful Executivului are programata o vizita oficiala in Spania, pe care de altfel a confirmat-o la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

"Ma voi afla maine (joi - n.red.) intr-o vizita in Spania, unde voi avea o intrevedere cu omologul meu spaniol si voi fi primita de Regele Spaniei. Vom discuta despre aspecte de cooperare pe plan european dintre Romania si Spania, aprofundarea relatiei bilaterale in domeniul economic, al apararii, al administratiei publice si absorbtiei fondurilor europene. Voi fi insotita de domnul vicepremier si ministrul al Dezvoltarii Regionale, de ministrul de Externe, cel al Apararii, ministrul Mediului de Afaceri precum si de ministrul Fondurilor Europene", a precizat Dancila.

Guvernul a aprobat rectificarea bugetara fara avizul obligatoriu al CSAT

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de rectificare bugetara, a anuntat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, sustinand in continuare ca rectificarea este pozitiva.

Proiectul a fost adoptat fara avizul CSAT, aviz de altfel obligatoriu.

Ministrul de Finante a repetat ceea ce a spus si marti, si anume ca Guvernul are doar obligatia sa solicite acest aviz, nu sa il si astepte. Astfel, el a precizat ca la baza adoptarii de azi a proiectului au stat 3 decizii ale CCR din anul 2011, potrivit carora un aviz este obligatoriu de solicitat si nu este obligatoriu ca el sa fie primit.

"Am avut si am prezentat un punct de vedere pe care domnul ministru Tudorel Toader ni l-a transmis, care fundamenteaza foarte bine decizia de azi. Sunt 3 decizii ale CCR din 2011, care fundemanteaza ca un aviz este obligatoriu de soliticat, si nu este obligatoriu sa il primim", a spus Teodorovici.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu...
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, că România "este prost condusă" şi se află într-un mare pericol. Politicianul susține că...
#consultari Guvern Klaus Iohannis rectificare, #Eugen Teodorovici Klaus Iohannis, #Tudorel Toader Klaus Iohannis , #ministrul Finantelor