Ministerul de Finante are popriri pe conturi si nu poate onora platile pentru retrocedari

Luni, 30 Martie 2015, ora 19:41
4043 citiri
Ministerul de Finante are popriri pe conturi si nu poate onora platile pentru retrocedari
Foto: Buna ziua, Iasi!

Ministerul de Finante are popriri pe conturi in cuantum de aproape 14 milioane de lei la data de 27 martie 2015.

Informatia a fost oferita la solicitarea Hotnews, adresata la inceputul acestei luni.

Ministerul de Finante a justificat atunci de ce nu a putut plati pe primele doua luni ale acestui an despagubiri in procedurile de restituire a proprietatilor confiscate de comunisti.

"In anul 2015 Ministerul Finantelor Publice a primit de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor un numar de 3.564 titluri de plata in valoare de 64.346 mii lei, iar pana in prezent nu a fost efectuata nici o plata. (...) Titlurile de plata transmise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in anul 2015 nu au fost platite pana in acest moment din cauza popririlor infiintate asupra conturilor Ministerul Finantelor Publice", se arata in raspunsul transmis de MFP in 9 martie.

Luni, 30 martie, ministerul a facut noi precizari.

"Popririle infiintate asupra conturilor Ministerului Finantelor Publice se refera la hotarari judecatoresti executorii prin care Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice a fost obligat la plata unor sume reprezentand despagubiri materiale, morale sau cheltuieli de judecata conform legislatiei in vigoare. Pana la data de 27.03.2015 popririle infiintate asupra contului Ministerului Finantelor Publice sunt de peste 13.916.872 lei", au explicat reprezentantii Ministerului de Finante.

Anul trecut, ministerul a achitat titluri de plata emise de ANRP pentru despagubiri in valoare totala de 542,5 milioane lei.

Ministerul a mai precizat ca Guvernul a instituit o esalonare a platii despagubirilor avand in vedere "necesitatea respectarii tintei de deficit asumate", precum si "necesitatea respectarii drepturilor persoanelor indreptatite la despagubiri".

Legea nr. 164/2014 prevede la art.11 alin. (1) ca plata sumelor stabilite prin titlurile de plata emise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) se efectueaza de catre Ministerul Finantelor Publice, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, in termen de cel mult 180 de zile de la data emiterii acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#popriri conturi Ministerul Finantelor, #plata despagubiri retrocedari Ministerul Finantelor , #ministrul Finantelor