Ministrul Finantelor nu stie exact cum va fi aplicata majorarea salariilor medicilor

Joi, 20 August 2015, ora 15:40
3018 citiri
Ministrul Finantelor nu stie exact cum va fi aplicata majorarea salariilor medicilor

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi ca nu stie exact cum va fi aplicata majorarea salariilor medicilor, promisa de Guvern.

Motivul ar fi ca proiectul de ordonanta de urgenta inca nu a fost prezentat de Ministerul Sanatatii.

"Acum asteptam propunerea de la Ministerul Sanatatii cu detalii despre cum va fi facuta majorarea salariilor", a spus Teodorovici, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, dupa ce a fost intrebat daca majorarea va fi aplicata remuneratiei de baza sau in alt fel.

Salarii mai mari pentru medici: Ce a sacrificat Ponta si ce ne asteapta in 2017

El a transmis ca e de acord cu cresterea salariilor in tot sectorul bugetar, dar nu se poate pronunta in legatura cu data la care masura poate fi aplicata.

Ministrul a explicat ca mai intai trebuie recalculat impactul pe care il va avea noul Cod Fiscal, dupa modificarile discutate, joi, la intalnirea intre partide, dar e necesar sa se tina cont si de Legea Salarizarii.

Negocierile cu bugetarii privitor la majorarile salariale vor debuta, luni, cu cei din Educatie, iar apoi vor continua cu celelalte categorii.

Cand va fi discutata ordonanta

Intrebat daca si personalul TESA (ne-medical) din sistemul de sanatate va beneficia de cresterea promisa de 25% a salariului, Teodorovici a spus ca decizia va fi luata dupa ce Ministerul Sanatatii va prezenta propunerea in guvern.

El a mentionat ca OUG pe aceasta tema va fi discutata in sedinta de miercuri a Executivului.

Consens pe Codul Fiscal

Partidele politice au ajuns, joi, in discutiile tehnice pe tema noului Cod Fiscal, la un consens asupra reducerii TVA la 20%, nu la 19%.

Pe de alta parte, supraacciza la carburanti va fi eliminata la inceputul lui 2017. Celelalte masuri cuprinse in Codul Fiscal nu au fost modificate, in consecinta impozitul pe constructii speciale ("taxa pe stalp") nu va mai exista de anul viitor.

Puterea si Opozitia s-au inteles: TVA de 20% din 2016. Ce se intampla cu celelalte taxe

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...