PNL ii cere lui Teodorovici sa spuna la consultari cum compenseaza scaderea taxelor

Vineri, 14 August 2015, ora 17:50
2044 citiri
PNL ii cere lui Teodorovici sa spuna la consultari cum compenseaza scaderea taxelor

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu, a declarat, ca la intalnirea pe tema Codului Fiscal, ministrul Finantelor ar trebui sa prezinte impactul bugetar si masurile de compensare a reducerii impozitelor si taxelor, aratand ca daca se depaseste deficitul trebuie acord politic si negocieri cu CE si FMI.

"Noi cerem ca ministrul Finantelor sa vina cu ceea ce il obliga legea, sa spuna care este impactul bugetar si cum il acopera, care sunt masurile pentru compensare, evaluarea fiecarei masuri de reducere si cum acopera cheltuielile", a precizat Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor.

El a spus ca, pana acum, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici nu a facut acest lucru.

Lider PNL, despre Codul Fiscal: Teodorovici cauta cifrele prin discoteci sau asteapta sa i le trimita Ponta din croaziera

Ialomitianu a aratat ca daca se va depasi deficitul bugetar trebuie un acord politic intre partide si negocieri Comisia Europeana si FMI pe aceasta tema.

Deputatul liberal a mai spus ca premierul Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca ar putea fi de acord cu reducerea TVA la doar 20%, in loc de 19%, la renuntarea taierii taxei pe combustibil si la cea pe constructii, acest lucru insemnand 5 miliarde lei in plus, fata de propunerile din Codul Fiscal.

"Faptul ca Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca ar putea fi de acord sa renunte la taierea taxelor pe stalp si de 7 eurocenti pe combustibil si la reducerea la 19% a TVA, acceptand 20%, inseamna ca lucreaza pompieristic si nu a pregatit implementarea aceste reduceri de taxe si impozite cuprinse in Codul fiscal", a spus Ialomitianu.

Ialomitianu a mai aratat ca, in opinia sa, reducerea TVA in doua trepte, intai la 20% si, la sfarsitul anului la 19%, nu ar rezolva poblema.

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a anuntat, vineri, pe Facebook, ca partidele parlamentare se vor intalni pe 20 august, in cadrul consultarilor privind reexaminarea Codului Fiscal, care urmeaza sa fie votat in sesiunea extraparlamentara programata sa inceapa pe 24 august.

PNL a batut palma cu UNPR: Ziua decisiva pentru Codul Fiscal

Parlamentul va fi convocat intr-o sesiune extraordinara in perioada 24-26 august pentru a discuta cererea presedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Comentarii
MUCALITUL
rank 5
Nu-l speriati pe ratacitul Teodorovici caci nu mai merge la......