Reducerea TVA la alimente: Teodorovici vede lapte si miere - Cu cat va creste PIB-ul Romaniei

Duminica, 17 Mai 2015, ora 12:28
6388 citiri
Reducerea TVA la alimente: Teodorovici vede lapte si miere - Cu cat va creste PIB-ul Romaniei
Foto: B1 Tv

Evaziunea fiscala va fi redusa semnificativ dupa scaderea TVA la alimente, care va intra in vigoare la 1 iunie, iar masura va conduce la o crestere de 0,6% a produsului intern brut (PIB) in acest an, sustine Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

"Scazand acest nivel de TVA, media la nivel national va fi de 17,5, deja cu acest 9%, ceea ce automat reduce aceasta gaura. Partea de evaziune fiscala scade, pentru ca multi din cei care azi se dedau la astfel de fapte renunta pentru ca n-au de ce sa-si creeze probleme pentru un TVA mult mai mic.

La final de an vom avea un 0,6% crestere la PIB fata de ce s-a prognozat pentru 2015", a declarat ministrul Finantelor la B1 TV.

Guvernul poate sa ia masuri daca retailerii cresc preturile inainte de reducerea TVA? Raspunsul lui Teodorovici

Pe de alta parte, el a spus ca Guvernul nu are instrumente legale de a actiona in cazul in care retailerii "umbla" la preturi inainte de reducerea TVA la alimente.

Scaderea TVA, profit pentru retaileri? De ce se teme seful Consiliului Concurentei

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat de curand ca retailerii s-ar putea intelege intre ei, dupa 1 iunie, cand va intra in vigoare masura reducerii TVA, astfel incat sa pastreze profiturile dupa acest moment.

De asemenea, intr-un interviu acordat Ziare.com, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a precizat ca, cel mai probabil, dupa 1 iunie vor fi afisate doua preturi.

Ministrul Agriculturii, despre supermarketuri inchise, noile CAP-uri si cum va impune statul ieftinirea mancarii Interviu video

"Eu am vazut o opinie unanima cu privire la afisarea de doua preturi, astfel incat cumparatorul sa aiba posibilitatea sa vada, incepand din 1 iunie, cand va scadea TVA de la 24 la 9 la suta, cat era pretul anterior si cat era pretul dupa reducerea TVA, adica sa accentueze acea scadere pe care noi mizam, din punct de vedere matematic, de minim 12 procente. Azi sunt trei sau patru magazine care deja promoveaza ideea de 'inghetare' a preturilor si majoritatea se gandesc sa afiseze doua preturi", a explicat oficialul.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Teodorovici scadere TVA alimente, #efecte scadere TVA alimente, #crestere PIB scadere TVA alimente, #PIB scadere TVA alimente , #ministrul Finantelor