Si-a dat girul Isarescu pe noua varianta de Cod Fiscal? Ce spune Teodorovici

Joi, 20 August 2015, ora 13:06
3649 citiri
Si-a dat girul Isarescu pe noua varianta de Cod Fiscal? Ce spune Teodorovici
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Finante Eugen Teodorovici a anuntat ca TVA va scadea la 20% de anul viitor si la 19% din 2017, precizand ca guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Mugur Isarescu, care initial s-a impotrivit unor masuri din noul Cod Fiscal, considera acum ca reducerea taxelor este binevenita.

Dupa dezbaterile partidelor pe Codul Fiscal, in urma carora s-a ajuns la un consens politic, Teodorovici a fost intrebat daca guvernatorul BNR s-a lasat convins de noua varianta a proiectului, care contine, printre altele, scaderea treptata a TVA, eliminarea taxei pe stalp de anul viitor si renuntarea la supraacciza pe carburant din 2017, nu din 2016 cum se dorea initial.

Puterea si Opozitia s-au inteles: TVA de 20% din 2016. Ce se intampla cu celelalte taxe

"Nu e de convins, a fost o discutie ieri (miercuri - n.red.) intre premierul Ponta si guvernatorul Isarescu si pentru domnul guvernator orice masura de revenire la ce a fost initial e agreabila", a raspuns Eugen Teodorovici.

Jurnalistii au insistat si l-au rugat pe ministrul Finantelor sa spuna direct daca Mugur Isarescu si-a dat girul pentru noua varianta a Codului Fiscal.

"Nu exista un gir dat, au fost ieri discutii asupra posibilitatii reducerii TVA si a spus ca orice astfel de abordare pentru BNR este binevenita", a lamurit Teodorovici.

Comentariile ministrului vin in contextul in care Victor Ponta a declarat, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca noul Cod Fiscal va include reducerea TVA pana la 20% de anul viitor, asa cum era prevazut initial, nu pana la 19%, cum au cerut cei de la PNL, precizand ca s-a inteles in acest sens cu Mugur Isarescu si cu presedintele Klaus Iohannis.

S-a schimbat schimbarea: Ponta anunta TVA de 20%. S-a inteles cu Iohannis si Isarescu (Video)

"Ce-i important pentru noi: 20% TVA. Am discutat cu Klaus Iohannis si cu Mugur Isarescu si sper ca Parlamentul sa tina cont de opinia noastra tehnocrata", a spus seful Executivului.

In proiectul initial, noul Cod Fiscal prevedea reducerea TVA de la 24% la 20%, insa parlamentarii liberali au obtinut o reducere suplimentara, cu inca 1%, in cadrul comisiilor de specialitate din forul legislativ.

In urma cu doua zile, Isarescu sustinea, intr-un interviu acordat Revistei 22, ca nu este impotriva Codului Fiscal, in general, ci nu este de acord cu aplicarea in acelasi timp a masurilor prevazute in document si recomanda ca acestea sa fie implementate in mai multe etape.

Mugur Isarescu este impotriva Codului Fiscal? Cum raspunde seful BNR

Explicatiile au fost date in contextul in care oficialul BNR a criticat in repetate randuri proiectul de lege retrimis de presedintele Klaus Iohannis in Parlament pentru reexaminare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Isarescu Cod Fiscal, #Isarescu TVA, #Isarescu reducere TVA , #ministrul Finantelor