Teodorovici: Consumul este principalul element de crestere a economiei. Trebuie sa ne reorientam spre investitii

Miercuri, 11 Aprilie 2018, ora 14:28
2885 citiri
Teodorovici: Consumul este principalul element de crestere a economiei. Trebuie sa ne reorientam spre investitii
Foto: Arhiva Ziare.com

Consumul reprezinta principalul element de crestere a economiei, dar acest lucru trebuie schimbat in cel mai scurt timp, afirma ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.

"Astazi consumul reprezinta principalul element de crestere. Asta trebuie sa se schimbe obligatoriu si pe termen cat mai scurt. Lucrurile se vor schimba in acest sens, cel putin la nivel de Guvern", a spus Teodorovici, prezent miercuri la o conferinta organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Potrivit ministrului de Finante, in viitor, investitiile vor fi de mai mare anvergura, cel putin cele publice, care vor creste substantial, prin schimbarea legislatiei pe achizitii publice.

Deja Senatul a adoptat tacit proiectul privind achizitiile publice: Se elimina criteriul celui mai mic pret

"Intentia noastra este de a schimba cadrul legislativ pe achizitii publice, de a simplifica asa cum este el definit la nivel european, fara sa adaugam nimic in plus. Va fi un element important in a accelera partea de investitii atat la nivel local, cat si proiecte mari de infrastructura. Imi doresc ca Romania sa fie o destinatie clara si convingatoare pentru ca investitorii straini sa vina in aceasta zona a Europei", a subliniat ministrul Finantelor.

In ceea ce priveste bugetul pe anul viitor, Eugen Teodorovici spune ca acesta trebuie sa fie mai modern, mai logic si mai pragmatic.

"Anul viitor, bugetul pe 2019 trebuie gandit in mod mai modern, mai logic, mai pragmatic. Exista multe zone in care se cheltuie nejustificat sume importante de bani in loc sa fie directionate in zonele unde sunt necesare cheltuieli. Ce avem sub 3% (deficit - n.red.) trebuie sa fie justificat ca si cheltuiala", a aratat Teodorovici.

Rata anuala a inflatiei, care masoara evolutia preturilor de consum in ultimul an, a urcat in luna februarie la 4,72%, cel mai inalt nivel din iunie 2013, cand a fost 5,37%.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#crestere economica Romania, #investitii Romania , #ministrul Finantelor