Teodorovici critica dur Ministerul Transporturilor: Iresponsabilitate si lipsa de profesionalism

Luni, 27 Iulie 2015, ora 08:17
5494 citiri
Teodorovici critica dur Ministerul Transporturilor: Iresponsabilitate si lipsa de profesionalism

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a criticat dur Ministerul Transportului, acuzand ca il dezamageste an de an si ca nu va primi bani la rectificarea bugetara pentru ca nu a demonstrat ca ii poate cheltui.

"Transportul este sectorul care, din pacate, ne dezamageste in continuare. Cel putin pe mine personal, care si cunosc foarte bine acest sector, pot sa spun ca ma dezamageste, din pacate, an de an.

Pe de o parte, pentru ca nu cheltuie banii pe care ii au alocati, pentru ca stim foarte bine, de cheltuirea acestor bani pe acest sector se leaga, intr-un fel sau altul, dezvoltarea intregii economii. Deci, pe de o parte, nu cheltuie banii, pe de alta parte, mai vin si solicita bani suplimentari", a declarat Teodorovici Digi24.

Cat pierd la rectificare Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR-ul

Acesta a explicat si de ce la rectificarea bugetara Ministerul Transporturilor nu va primi bani in plus.

"Le-am spus foarte clar: nici nu discutam! Vreau sa vad la zi, pe fiecare proiect in parte, dovada ca voi cheltuiti acesti bani pana la final de octombrie, cand va avea loc o a doua rectificare a acestui buget! Altfel, nu alocam suplimentar ca sa crestem artificial deficitul. Pentru ca altfel, ce inseamna asta? Daca eu dau mai departe, la Transporturi, inseamna ca domenii precum sanatatea, educatia, investitii sunt vaduvite, pentru ca trebuie sa dau intr-o parte unde de fapt nu se cheltuie banii", si-a argumentat pozitia ministrul Eugen Teodorovici.

"Lipsa de profesionalism la Transporturi"

Acesta si-a acuzat colegii de la Transporturi de lipsa de profesionalism.

"Ei merg pe baza unei abordari destul de, sa spunem, lipsite de profesionalism. Eu stiu asa: cand ai un contract de achizitie publica pe un proiect de investitie - in cazul lor, o autostrada - trebuie sa stii foarte clar, luna de luna, ce se lucreaza, care este previziunea de plati a acelei firme de constructii, s-o analizez si prin prisma mea: adica, ala poate sa ceara, nu stiu, sume foarte mari, dar eu vad exact daca se justifica o astfel de suma. Si atunci, in mod responsabil, sa cer mai departe la Finante alocarea acelei sume", a continuat Teodorovici.

Declaratie pe propria raspundere

Acesta vrea sa se asigure ca oficialii din fiecare minister isi asuma raspunderea si spune ca ii va pune sa-i semneze o declaratie in acest sens.

"O sa vin de marti incolo si cu o alta schimbare: vreau sa vad din partea fiecarui director al Directiei Economice din fiecare minister o declaratie ca-si asuma raspunderea, ca executia bugetara pe care o planifica se si realizeaza. Altfel, n-au ce sa caute acolo, pentru ca eu nu pot sa grevez zone in care e nevoie de cheltuiala, pentru ca ei in primul rand sunt iresponsabili la nivel de minister si per total, la nivel de economie", a acuzat ministrul.

Guvernul se va reuni marti pentru a aproba prima rectificare bugetara din acest an

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...