Teodorovici, dupa ce ALDE a iesit de la guvernare: Da' muieti-s posmagii?

Marti, 27 August 2019, ora 11:19
5732 citiri
Teodorovici, dupa ce ALDE a iesit de la guvernare: Da' muieti-s posmagii?
Foto: Arhiva Ziare.com

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor si presedinte executiv al PSD, a afirmat, dupa ce ALDE s-a retras de la guvernare, ca liderii partidului aduc povestea omului lenes a lui Ion Creanga in politica.

"Cat muieti-s posmagii la putere, stau acolo cu placere....cat muieti-s in opozitie, de graba schimb macazul si repede sar parleazul", a scris ministrul pe Facebook.

El afirma ca toate partidele fug de putere si de guvernare ca dracul de tamaie.

"Da' muieti-s posmagii?

Pare ca unii s-au lasat inspirati de povestea lui Creanga cu omul cel lenes si o aduc in politica din zilele noastre prin personajul ALDE. Ca de, cat muieti-s posmagii la putere, stau acolo cu placere....cat muieti-s in opozitie, de graba schimb macazul si repede sar parleazul.

Iar acum, spre final de an electoral, ce sa vezi? Mai toate partidele, cu mic cu mare, fug de putere si de guvernare ca dracul de tamaie si aleg bucuroase calea neprihanitei opozitii datatoare de sperante la voturi multe.

Alde Iohannis, alde Barna, alde Ponta si altii, bucurosi de oaspeti?", a notat Teodorovici pe reteaua sociala.

ALDE a decis sa rupa coalitia cu PSD, sa iasa de la guvernare si sa faca o alianta electorala cu ProRomania a lui Victor Ponta, pentru sustinerea la alegerile prezidentiale ale lui Mircea Diaconu.

In replica, Viorica Dancila a convocat o sedinta de urgenta a conducerii PSD si in urma discutiilor s-a stabilit ca PSD ramane la guvernare si va stabili pasii urmatori pentru a face fata unei posibile motiuni de cenzura de rasturnare a guvernului.

PSD a mai stabilit si cine va lua locul ministrilor ALDE care vor parasi Guvernul si a anuntat ca Ramona Manescu va ramane in Executiv, chiar daca va fi exclusa din ALDE pentru aceasta decizie.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a mai anuntat ca se retrage din cursa pentru prezidentiale, ca isi va da demisia din functia de presedinte al Senatului, dar si ca, de pe bancile Opozitiei, va vota o eventuala motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 octombrie, legea privind constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor...
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
#Eugen Teodorovici ALDE guvernare , #ministrul Finantelor