Teodorovici: Eu sunt Al Capone cum e Citu seful FBI. Il invita la o dezbatere la ASE, fara sa fi vorbit cu rectorul

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 17:21
7637 citiri
Teodorovici: Eu sunt Al Capone cum e Citu seful FBI. Il invita la o dezbatere la ASE, fara sa fi vorbit cu rectorul
Foto: captura video

Fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici i-a dat joi replica actualului ministru Florin Citu, care-i acuzase pe social-democati ca au jefuit tara, ca au mintit romanii si partenerii externi, operand cu doua bugete - unul care sa poata fi prezentat public si un altul prin care finantau baronii. Citu a anuntat ca va face plangeri penale.

Teodorovici a sustinut o lunga conferinta de presa in care a sustinut ca Florin Citu e "habarnist" si de aceea vede probleme in loc sa gaseasca solutii si chiar a insinuat ca actualul ministru nu ar lucra in interesul tarii.

In plus, i-a invitat in direct pe Citu si Ludovic Orban la o "dezbatere" despre starea economiei ce ar urma sa aiba loc vineri la ora 12:00 la ASE. Teodorovici a recunoscut insa ca nu le-a trimis nici celor doi oficial o invitatie din timp, si nici macar cu rectorul universitatii nu a vorbit.

"Preiau ideea colegului Sorin Rosca Stanescu (sic!) care mentiona ca adevaratul deficit e cel de democratie. E evident, avand in vedere refuzul lui Iohannis de a lua parte la o dezbatere cu Dancila. Ii invit pe dl. Orban, pe sl. Citu, pentru maine la 12:00 la ASE la o dezbatere publica pe tot ce inseamna economia si finantele tarii. Sunt convins ca dl. rector va fi de acord sa ne gazduiasca pentru aceasta dezbatere", a spus Teodorovici.

Social-democratul a sustinut, ca si ceilalti colegi ai sai, ca liberalii ar avea in plan masuri de austeritate si de aceea fac astfel de acuzatii.

"Se evita luarea de masuri pana pe 24 noiembrie ca sa nu-i fie afectata candidatura lui Iohannis", a lansat Teodorovici teoria sa, sustinand ca a lasat totul in ordine la Finante si l-a amenintat de asemenea pe Citu cu plangeri penale daca nu-si probeaza acuzatiile.

"M-as fi asteptat ca ceea ce discutam sa fie strans legat de o situatie pe care dl ministru de Finante Citu sa o prezinte dupa 10 zile de mandat. A fost o tentativa de conferinta de presa. Ar trebui sa ma prezint in fata dvs ca Eugen Teodorovici alias Al Capone, dar sunt Al Capone cum dl Vasile Citu e seful FBI.

Imi exprim dezamagirea si uimirea ca dl Vasile Citu nu stie sa citeasca un buget. Imi doresc ca pana la primele discutii oficiale sa dea dovada de intelepciune si intelegere ca el reprezinta interesele acestei tari mai presus de orice", a mai spus Teodorovici.

El i-a transmis lui Citu ca datele despre executia bugetara le putea gasi pe siteul ministerului si nu intelege de ce a avut nevoie de "10 zile si 10 nopti" ca sa verifice situatia din institutie.

Teodorovici a respins toate acuzatiile, sustinand ca Citu nu a inteles despre ce e vorba sau ca s-a grabit sa prezinte date pe care nu le are inca definitive pentru a alarma populatia: "Fie e Mafalda si ne spune ce vede intr-un glob de sticla. Eu nu l-am avut la minister (globul, n.red.)".

Legat de declaratia actualului ministru ca partenerii internationali l-au compatimit si sunt ingrijorati de situatia exonomiei, Teodorovici a facut noi acuzatii.

"Il somez public pe Vasile Citu sa ne spuna cand a fost compatimit si de cine din partenerii nostri internationali. Eu inteleg sa vorbeasca in primul rand cu romanii.

Ma intreb ce le-a promis acestor parteneri si sper sa nu fie vorba de privatizari, disponibilizari si masuri de austeritate. Fac apel public la Orban si Citu sa se abtina de la orice iesire publica pentr ca se dovedeste in fiecare zi ca aceste iesiri nu fac decat sa afecteze intreaga noastra economie", a mai spus fostul ministru.

#Eugen Teodorovici dezbatere Citu Orban ASE, #Teodorovici Al Capone Citu FBI , #ministrul Finantelor