Teodorovici nu crede ca este necesara medierea intre BNR si Guvern: Nu exista niciun razboi intre institutii

Marti, 24 Aprilie 2018, ora 13:10
3069 citiri
Teodorovici nu crede ca este necesara medierea intre BNR si Guvern: Nu exista niciun razboi intre institutii
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, spune ca nu exista niciun razboi intre institutia pe care o conduce si Banca Nationala a Romaniei, in contextul in care presedintele Klaus Iohannis vrea sa medieze conflictul dintre Guvernul Dancila si BNR.

"Nu e niciun razboi intre institutii, intre Ministerul Finantelor si BNR. Noi colaboram ca institutii, dar asta nu inseamna ca nu ne criticam", a afirmat, marti, Eugen Teodorovici.

Intrebat de jurnalistii de la Parlament daca este necesara medierea dorita de presedinte, ministrul a raspuns ca nu este nevoie de asa ceva.

"Nu cred ca este nevoie sa avem o astfel de discutie. Este o relatie buna intre BNR si Ministerul Finantelor", a sustinut Teodorovici.

Declaratiile vin in contextul in care, luni seara, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca vrea sa medieze conflictul dintre Guvernul Dancila si Banca Nationala a Romaniei, pentru ca s-a mers prea departe cu declaratiile contondente, desi e clar ca politicile fiscale ale guvernantilor, iar nu BNR, au dus la cresterea dobanzilor.

"Este posibil ca anumite abordari ale Cotroceniului si BNR sa semene, dintr-un motiv simplu - suntem oameni care intelegem legile economiei si vedem ce se intampla", a declarat Iohannis.

Presedintele s-a referit la acuzatiile din ultima vreme la adresa BNR, facute de puterea politica de la Bucuresti.

"Aceasta abordare de a arunca in curtea BNR inflatia, cresterea dobanzilor este fundamental gresita", a afirmat Klaus Iohannis, luni seara.

Amintim ca, la finalul lunii februarie, in fata unei cresteri a ratei inflatiei, Liviu Dragnea a anuntat ca ii va cere explicatii guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

In 29 martie, Mugur Isarescu a participat in Comisia Economica si de Industrii de la Senat, la discutii pe tema evolutiei inflatiei si implicatiile pentru economia Romaniei, dar tocmai senatorii PSD au boicotat dezbaterea.

Cand nu arata cu degetul BNR pentru cresterea ratei inflatiei, Liviu Dragnea ajunge la corporatii.

Astfel, seful PSD a declarat recent ca politicile guvernelor PSD-ALDE din ultimul an si jumatate nu ar avea nicio legatura cu cresterea inflatiei, ci ca de vina ar fi companiile cu capital strain care, "cand au vazut ca veniturile romanilor cresc, au majorat preturile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Teodorovici razboi BNR minister , #ministrul Finantelor