Teodorovici: O junta politica a preluat puterea in PSD, dar situatia poate fi salvata

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 22:50
10258 citiri
Teodorovici: O junta politica a preluat puterea in PSD, dar situatia poate fi salvata
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Fostul presedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici afirma ca "o junta politica" a preluat puterea in partid, precizand insa ca situatia "poate fi salvata" si ca va face echipa cu toti cei care actioneaza pentru "schimbarea profunda" a formatiunii.

"Aseara, in PSD, o junta politica a preluat puterea in partid. Aceasta ar fi vestea proasta pentru PSD. Vestea buna este ca situatia poate fi nu doar indreptata, ci salvata. Ea va fi salvata de catre fiecare membru PSD. De catre toti membrii PSD. Uniti. Impreuna. In echipa. Pentru viitorul acestui partid", a scris Teodorovici pe Facebook.

El a aratat ca nu va vulnerabiliza partidul atunci cand ii este greu si va lucra pentru modernizarea PSD.

"Eu voi continua sa fac echipa cu toti cei care vor sa lucreze pentru tara, pentru PSD. Si voi continua sa spun lucrurilor pe nume. Si nu voi vulnerabiliza partidul cand partidului ii este mai greu. Si voi face echipa cu toti cei care cred si actioneaza pentru schimbarea profunda a PSD.

Si voi lucra pentru a impune PSD pe scena politica, ca un partid modern, dar mai ales ca un partid de centru-stanga si pentru a putea genera cat mai curand un guvern PSD.

Dar nu voi vinde niciodata votul meu sau al colegilor mei, nu voi scoate la mezat increderea celor care sunt alaturi si, mai ales, nu voi accepta niciodata sa fiu girantul unor camatari politici. Voi, colegii mei din PSD, ce veti face?", intreaba Eugen Teodorovici.

Social-democratul a amintit de momentul in care a fost ales presedinte executiv al PSD, afirmand ca cei ce i-au dat votul la congres l-au vazut ca fiind capabil "sa reprezinte si sa apere interesele oamenilor".

"Mai mult, colegii de partid indraznesc sa cred ca au vazut in mine omul capabil sa previna expunerea la taraba a partidului si a membrilor sai, vanzarea si cumpararea lor ca la piata. Am convingerea ca PSD va gasi, pana la urma, calea unei schimbari reale, care sa-l faca sa devina acel partid in care fiecare roman sa se poata regasi prin identificarea cu valorile sociale, politice, economice sau de alta natura", a adaugat Teodorovici.

Iata cum a decurs sedinta CEx a PSD care s-a prelungit pana la miezul noptii.

Potrivit acestuia, demnitatea de presedinte executiv al PSD "nu inseamna doar un nume de pus pe cartea de vizita si (...) doar un loc la masa negocierilor".

"Sa fii presedintele partidului inseamna sa fii presedintele tuturor membrilor partidului. Parca asta ii ceream si lui Klaus Iohannis acum doar cateva zile, nu? Sa fie presedintele tuturor romanilor.

O noapte agitata si un exces de CEx reprezinta prea putin ca sa imi schimbe vreodata aceste credinte despre ce si cum trebuie sa fie un lider al PSD si, cu siguranta, reprezinta mult prea putin pentru a ma face sa uit de angajamentele facute atat fata de membrii si simpatizantii partidului nostru, cat si, mai ales, fata de toti romanii pentru care culoarea politica nu reprezinta o piedica in a avea asteptari din partea unor oameni politici", a punctat social-democratul.

Eugen Teodorovici a subliniat ca alegerea unei conduceri a partidului se face, "legal si statutar", de catre membrii PSD.

"Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume in acest partid, mai ales in acest moment, in care am pierdut din nou alegerile prezidentiale. Si, ca de fiecare data, singura 'solutie' a fost inlaturarea imediata a echipei de conducere, conform principiului am pierdut un meci, schimbam antrenorul... Eventual, punem rezervele pe post de capitani sau, de ce nu, chiar de antrenori. Alegerea unei noi conduceri a PSD se face legal si statutar si, mai ales, se face de catre membrii PSD.

Nu doar pentru ca asa scrie in statut, ci pentru ca asa este firesc sa fie. Pentru ca o conducere a unui partid trebuie sa aiba in primul rand... legitimitate!", a sustinut Teodorovici.

Vezi si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#PSD Teodorovici junta , #ministrul Finantelor