Teodorovici promite sa schimbe OUG 114 pana la sfarsitul lunii. Cum se va modifica "taxa pe lacomie"

Miercuri, 13 Martie 2019, ora 14:21

   

Teodorovici promite sa schimbe OUG 114 pana la sfarsitul lunii. Cum se va modifica "taxa pe lacomie"
Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca, in aceasta saptamana, MFP "inchide" propunerea de modificare a OUG 114 in privinta bancilor si a Pilonului II de pensii, fixandu-si ca termen pentru "clarificarea" acestui act normativ finalul lunii martie.

"Noi, la Finante, saptamana aceasta, inchidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de banci si Pilon II. Colegii din Guvern responsabili de zona Energie si Comunicatii fac acelasi lucru, astfel incat urmatoarele zile sa putem centraliza aceste propuneri de modificare si saptamana viitoare sa putem discuta, poate chiar si in mod public, pentru a testa forma acestui act normativ.

Eu, personal, pe banci, pe Pilonul II, va trebui sa notific si Banca Central Europeana, pentru ca asa am stabilit. Avem deja un concept agreat si de Asociatia Romana a Bancilor", a precizat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.

El a spus ca, pana la finalul lunii, se va ajunge la un consens pe OUG 114.

Cum se va modifica "taxa pe lacomie""Se decupleaza taxa pe activele financiare fata de ROBOR-ul de astazi. ROBOR-ul poate avea un nou mod de calcul. Sunt discutii in acel grup de lucru format din cei de la BNR si de la Finante.

Ideea a fost sa fie decuplat acest nou indicator de masa taxabila de activele financiare, care si ea se va modifica in functie de discutiile pe care le-am avut cu Asociatia Romana a Bancilor.

E deja un consens. Nu cred ca mai sunt probleme in aceasta zona bancara. Va fi o scadere a costului de finantare, o finantare agresiva, in sensul bun, de catre banci a economiei reale", a mentionat Teodorovici, intrebat cum se va modifica "taxa pe lacomie" aplicata pe activele financiare.

Ministrul a aratat ca nu ia in calcul o eventuala prorogare a ordonantei.

"Eu imi fixez ca obiectiv sa clarificam actul normativ care va modifica OUG 114 pana la finalul lunii martie. Daca vom clarifica cu actorii din piata, ce rost are sa mai prorogi? Daca prorogi, iar lasi liber la discutii, suspiciuni, speculatii", a explicat Teodorovici.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4063 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nasty
rank 5
Omul bine intentionat masoara de mai multe ori si taie o data
Ticalosii din Ciuma Rosie mai intai taie si dupa aia carpesc!
becher
rank 5
omul este bine intantionat,
numai ca atunci cand trece la fapte,uita sau nu stie ce trebuie facut.In rest este compatibil,la fel cu reclama comerciala al carei produs nu exista.
Utilizator sters
Teodorovici--un nimeni
@modream

"Dă-i putere omului și o să-i vezi adevărata față", spune o zicală.
Pentru cine n-a știut să-l "citească" dinainte, acum se etalează acest ins, in toată splendoarea lui. Reprezentant de seamă al partidului, care l-a și "pompat" (fără nici o bază, de altfel) in toată cariera sa (exclusivă) de pomanagiu (de partid) la stat. (Vezi CV: http://discutii.mfinante.ro/static/10/mfp/prezentare/cveuropeanET2018_RO.pdf) Zice că stapanește "excelent" limba engleză, dar nu l-am auzit niciodată vorbind in public, in schimb pe țigănește ("Chiparosule") o arde de cate ori are ocazia. Să ne explice dumnealui cum a ajuns direct de pe băncile liceului, Referent (specialist, adică) in Ministerul Transporturilor – Direcția Generală de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane si apoi, direct dupa terminarea, cu greu, a facultății (la 7 ani după liceu - si nu, n-a fost Medicina, ci un amărat de ASE, deci 3 ani a stat pe bară inainte) "expert" in Direcția Generală de Integrare Europeană din Ministerul Transporturilor. Iar după doar 2 ani după facultate, direct DIRECTOR la Departamentul pentru Integrare Europeană. Și de-atunci, nu s-a mai dat jos din funcții de genul ăsta: director, director general, secretar de stat, senator, ministrul. Asta este curios la el!!!
(deși ușor explicabil, o dată ce Dăncilă insăși este prim ministru...)
Nu cum injură ca la ușa cortului....aia e explicabil...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor