Teodorovici promite sa schimbe OUG 114 pana la sfarsitul lunii. Cum se va modifica "taxa pe lacomie"

Miercuri, 13 Martie 2019, ora 14:21
4208 citiri
Teodorovici promite sa schimbe OUG 114 pana la sfarsitul lunii. Cum se va modifica "taxa pe lacomie"

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca, in aceasta saptamana, MFP "inchide" propunerea de modificare a OUG 114 in privinta bancilor si a Pilonului II de pensii, fixandu-si ca termen pentru "clarificarea" acestui act normativ finalul lunii martie.

"Noi, la Finante, saptamana aceasta, inchidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de banci si Pilon II. Colegii din Guvern responsabili de zona Energie si Comunicatii fac acelasi lucru, astfel incat urmatoarele zile sa putem centraliza aceste propuneri de modificare si saptamana viitoare sa putem discuta, poate chiar si in mod public, pentru a testa forma acestui act normativ.

Eu, personal, pe banci, pe Pilonul II, va trebui sa notific si Banca Central Europeana, pentru ca asa am stabilit. Avem deja un concept agreat si de Asociatia Romana a Bancilor", a precizat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.

El a spus ca, pana la finalul lunii, se va ajunge la un consens pe OUG 114.

Cum se va modifica "taxa pe lacomie"

"Se decupleaza taxa pe activele financiare fata de ROBOR-ul de astazi. ROBOR-ul poate avea un nou mod de calcul. Sunt discutii in acel grup de lucru format din cei de la BNR si de la Finante.

Ideea a fost sa fie decuplat acest nou indicator de masa taxabila de activele financiare, care si ea se va modifica in functie de discutiile pe care le-am avut cu Asociatia Romana a Bancilor.

E deja un consens. Nu cred ca mai sunt probleme in aceasta zona bancara. Va fi o scadere a costului de finantare, o finantare agresiva, in sensul bun, de catre banci a economiei reale", a mentionat Teodorovici, intrebat cum se va modifica "taxa pe lacomie" aplicata pe activele financiare.

Ministrul a aratat ca nu ia in calcul o eventuala prorogare a ordonantei.

"Eu imi fixez ca obiectiv sa clarificam actul normativ care va modifica OUG 114 pana la finalul lunii martie. Daca vom clarifica cu actorii din piata, ce rost are sa mai prorogi? Daca prorogi, iar lasi liber la discutii, suspiciuni, speculatii", a explicat Teodorovici.

Citeste si:
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...