Teodorovici spune ca Serviciile vor mai primi bani in plus, dar raman in continuare pe minus la rectificare

Luni, 03 Septembrie 2018, ora 19:00
2381 citiri
Teodorovici spune ca Serviciile vor mai primi bani in plus, dar raman in continuare pe minus la rectificare
Foto: Facebook/ Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma ca va merge marti in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) cu o varianta modificata a rectificarii bugetare, in sensul ca Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Paza si Protectie si Serviciul de Telecomunicatii Speciale vor avea alocari in plus, dar vor ramane in continuare pe minus la rectificare.

"Este o intarziere nejustificata si sper sa reglam si din punct de vedere legal acest lucru ca pe viitor sa nu mai avem o astfel de rectificare atat de mult intarziata. Noi am postat pe 3 august toate datele pe site-ul Ministerului de Finante si aproape o luna de zile... Va fi o discutie vizavi de momentul la care CSAT se poate pronunta pe bugetul structurilor care fac parte din CSAT si in ce forma si la ce moment, ca sa evitam astfel de situatie total neplacuta pentru tara in ansamblu.

Pentru discutiile de maine o sa postam pe site o situatie refacuta fata de momentul 3 august. Acolo or sa fie cateva revizuiri ale acelor sume alocate. Au fost discutii dupa acel moment al postarii publice cu anumiti ordonatori de credite care au venit la Ministerul de Finante si cu argumentele de rigoare noi am decis sa mai suplimentam anumite zone. Dar strict pentru discutia din CSAT, pentru cele cred ca sase structuri care fac parte din CSAT, au mai intervenit si acolo cateva modificari, in sensul de alocari suplimentare de sume", a afirmat Teodorovici la Antena 3.

Potrivit ministrului Finantelor, la Ministerul Apararii ramane nemodificata suma alocata, la fel ca si la Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, la Serviciul Roman de Informatii ramane taierea de 113 milioane lei.

"La Serviciul de Informatii Externe, din discutia cu ordonatorul de credit, acolo este o influenta pozitiva de plus 13,7 milioane lei, dar per ansamblu structura ramane cu un minus de 2,8 milioane lei. Serviciul de Paza si Protectie are o modificare pozitiva, plus 7,6 milioane lei, dar pe ansamblu ramane cu minus 15 milioane lei, pentru cheltuieli de capital ca urmare a unor plati efectuate in iulie-august si ca urmare a unor necesitati de derulare a unor proiecte cu finantare europeana pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene de anul viitor.

La Serviciul de Telecomunicatii Speciale va fi o influenta pozitiva de doua milioane lei la bunuri si servicii in vederea derularii unor achizitii in vederea preluarii presedintiei, dar pe ansamblu structura ramane cu un minus de 14,1 milioane lei", a explicat Eugen Teodorovici.

Acesta a subliniat ca la Presedintie ramane nemodificat, respectiv o diminuare cu peste 11 milioane lei a bugetului, dar a precizat ca "nu face subiectul discutiilor de maine, pentru ca nu e parte din CSAT".

Pe de alta parte, Teodorovici a afirmat ca ii va explica marti presedintelui Klaus Iohannis care sunt mecanismele legale pentru acordarea de despagubiri celor afectati de pesta porcina africana.

"O sa-i explic presedintelui maine care sunt mecanismele legale prin care sumele in cazul pestei porcine se pot duce catre ANSVSA, fie prin realocari intre ordonatori, cum deja am facut acest lucru, fie din alocari din fondul de rezerva, dar care la acest moment este pe zero, pentru situatii care apar (...), pentru ca lucrurile sa fie cat de cat asa cum trebuie", a mai spus seful de la MFP.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#bani Servicii rectificare bugetara, #Eugen Teodorovici rectificare bugetara , #ministrul Finantelor