200 de milioane de euro din fonduri europene: Romania va cere CE rambursarea sumei prin POSDRU

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 12:33
2865 citiri
200 de milioane de euro din fonduri europene: Romania va cere CE rambursarea sumei prin POSDRU

Romania va transmite Comisei Europene, saptamana viitoare, aplicatii de plata cu o valoare de peste 200 de milioane de euro prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a anuntat Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

In acest moment, acestea se afla in verificarile procedurale ale Autoritatii de Certificare si Plata, institutia care transmite Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea fondurilor europene, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Autoritatea de Management POS DRU, aflata in directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, a transmis deja declaratiile de cheltuieli aferente la Autoritatea de Certificare si Plata, arata sursa citata.

"Pana la sfarsitul acestui an, Romania va mai transmite Comisiei alte aplicatii de plata in valoare de aproximativ 500 milioane de euro. Astfel, suma totala solicitata pentru rambursare in cadrul POS DRU va ajunge la aproximativ 700 milioane de euro la sfarsitul acestui an", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

De la inceputul anului, Romania nu a absorbit niciun ban prin POS DRU. Autoritatile de la Bucuresti nu au mai trimis nicio cerere de decontare pentru ca au asteptat clarificarea situatiei platilor realizate din 2008 pana in martie 2014, cand Teodorovici a preluat activitatea acestui program.

Pana atunci,POS DRU se afla sub "aripa" Ministerului Muncii.

Absorbtia banilor europeni, la pamant. De la 1 ianuarie, responsabilii cu fondurile UE, platiti dupa performanta

Comisia Europeana a demarat un audit pentru verificarea platilor respective, care s-a incheiat in luna octombrie.

"Subliniem ca misiunea de audit a Comisiei Europene din prima parte a lunii octombrie a.c. s-a incheiat, rezultatele au fost pozitive, iar autoritatile romane au unda verde pentru a trimite deja Comisiei Europene aplicatii de plata pentru a solicita rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate in cadrul POS DRU", se mai arata in comunicat.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#rambursare bani POS DRU, #Romania bani fonduri europene, #absorbtie fonduri europene , #ministrul Fondurilor Europene